Niğde’nin Çiftlik İlçesine bağlı Azatlı belde Belediye Başkanı Durmuş Songur, geleneksel 13. Azatlı Kasabası Kültürel ve Yöresel Cadı Yayla Şenliği 30 Haziran 2013 Pazar günü yapılacağını söyledi.

 

 

Geleneksel 13. Azatlı Kasabası Kültürel ve Yöresel Cadı Yayla Şenliği Melendiz Dağı’nı şenlendirecek.

 

Bu yıl 13.si yapılacek şenlikler, yöre halkının sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel yaşamında Melendiz Dağı’nın ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha ortaya sergileyecek.

 

Azatlı Belediyesi tarafından organize edilen şenlikler, her yıl artan bir katılımla, İç Anadolu Bölgesi’ndeki dağlarda geleneksel hale gelmiş yayla şenlikleri arasında öne çıkmaya devam edecek.

 

Geleneksel 13. Azatlı Kasabası Kültürel ve Yöresel Cadı Yayla Şenliği için 30 Haziran 2013 Pazar günü saat:10.00’da katılımcılarla şenlik yerine hareket edilecek ve şenlik hazırlıkları gerçekleştirilecek.

 

Şenlik saat:12.00’de başlayacak. Açılışta saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı söylenecek. Halk Oyunları ekibinin sunumu izlenecek. Azatlı belde Belediye Başkanı Durmuş Songur, şenliğe katılanlara hitaben bir konuşma yapacak.

 

Protokol konuşmalarını, misafir yemeği izleyecek. Buzağı ve kuzu yarışmasının ardından yöreye ait düğün adetleri sembolik olarak uygulanacak. Ödüller verilecek, konser programı sunulacak. Şenlikler, havai fişek gösterileri ile son bulacak.

 

 10. Geleneksel Nar Köyü Şenlikleri

 

Niğde’nin Merkezine bağlı Nar Köyünde “10. Geleneksel Nar Köyü Şenlikleri” düzenlendi.

 

 

“10. Geleneksel Nar Köyü Şenlikleri” 30 Haziran 2013 Pazar günü saat:09.00’da İlimiz Merkez Nar Köyünde gerçekleştirilecek.

 

 

 

Editör: TE Bilişim