Niğde’nin Bor ilçesi Balcı (Cücü) köyünde 2005 yılından beri geleneksel olarak devam eden Cücü Beyi İftar Sofrası etkinlikleri devam ediyor. “Birlik olduğumuzun adıdır” sloganıyla başlatılan Yayla Şenliklerinin öncesinde hayırseverlerin katkılarıyla Ramazan Ayı boyunca düzenlenen iftarlara yoğun ilgi var.
 
Balcı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Mahmut Doğan, köyde düzenlenen bu programla günlük 450 kişiye iftar yemeği verdiklerini söyledi. İftar çadırına gelemeyen yaşlı ve hasta hemşehrilerine evlerine servis yaparak bu geleneği yaşattıklarını belirten Doğan, “Cücü Beyi İftar Çadırı, Cücülü hemşerilerimizin yardımseverliği ile bu günlere kadar gelmiştir. Anadolu’nun çeşitli illerinde çalışan özünü unutmayan Cücülü hemşerilerimizin bu güzel geleneği, bu yola aşkla baş koyan hemşerilerimizin omuzlarında yükselmektedir” şeklinde konuştu.
 
Niğde protokolü davetli
2005 yılından beri düzenli olarak 6 yıldır her yıl Ramazan ayında düzenledikleri iftar çadırı ile birlik, beraberlik, kardeşliği güçlendirmek, zengin-fakir tüm hemşehrilerimizi aynı mekanda buluşturmak istediklerini vurgulayan Balcı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Mahmut Doğan, tüm Niğdelileri iftar sofrasına davet etti.
 
20 Ağustos Cumartesi günü Niğde protokolü için düzenleyecekleri iftar sofrası etkinliğine ilginin ve katılımın yoğun olmasını beklediklerini vurgulayan Dernek Başkanı Mahmut Doğan, Balcı Köyü Dayanışma Platformu Başkanı Mehmet Yavuz, 2010-2011 yılı Cücü Beyi Atilla Bayram ve tüm köylüler ile misafirlerini ağırlamaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim