GEDOSK üyeleri Aladağlarda planladıkları zirve öncesi Niğde’nin tarihi eserlerini gezdiler,  daha sonra şehir turu yaptılar. Gebze'li dağcı grup kentin tarihi, turistik yerleri dışında Niğde merkezini de gezerek kenti tanımaya çalıştılar, yemek yediler, daha sonra alışverişlerini yaparak kamp yerleri Sokullu pınar’ a doğru yola çıktılar.



Gebze doğa sporları kulübü üyeleri Anadolu Selçuklu hükümdarı Rukneddin Kılıç Aslan’ın kızı Hüdavend Hatun için yaptırmış olan türbe ile birlikte Gündoğdu türbesini de gezdiler. Sekizgen ve Onikigen olarak inşa edilen Anadolu Selçuklularının en güzel kesme taş işçiliğine örnek olabilecek eserleri gezen GEDOSK üyeleri oyma taş işçiliğine ve figürlere hayran kaldılar. 


Gebze Doğa Sporları Kulübü başkanı Hasan Boyacı zirve yapmak üzere geldiğimiz kentin tarihi dokusunu ve geçmişini tanımak bizler için çok anlamlıydı dedi. GEDOSK yönetim kurulu üyesi Rıdvan Şükür, Anadolu Selçuklu dönemine ait eserleri gezmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. GEDOSK üyeleri Aladağları ve Niğde’yi sevdiklerini söylediler.


Editör: TE Bilişim