Evliya Çelebi’nin 400. Doğum Yılı nedeniyle üniversitemizde kısa tiyatro gösterisi ve panelin yer aldığı bir program düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımlarımız Prof. Dr. Mehmet Şener ve Prof. Dr. Murat Alp, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Program, Tiyatro ve Sinema Kulübü öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi ile başladı. Evliya Çelebi’yi günümüz dünyasına taşıyan kısa tiyatro gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Kısa tiyatro gösterisinin ardından panele geçildi. Başkanlığını Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kılıç’ın yaptığı panele Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr.       Mustafa Talas, Yrd. Doç. Dr. Bayram Polat ve Yrd. Doç. Dr. Ferhat Ensar konuşmacı olarak katıldı.

Panel Prof. Dr. Remzi Kılıç’ın Evliya Çelebi’nin Türk ve Dünya Tarihindeki önemini anlattığı konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan Doç. Dr. Mustafa Talas seyahatnamelerin sosyal bilimler için önemine değinip, Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nin bu konuda sağladığı katkıyı anlattı.

Panelin diğer konuşmacısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Polat ise Evliya Çelebi Seyahatnamesi’ne göre Niğde ve çevresinin nasıl anlatıldığına değinerek, seyahatnamede yer alan eski Niğde ve çevresinin sosyal, kültürel ve demografik yapısı hakkında bilgiler verdi.

Evliya Çelebi’nin 400. Doğum Yılı Programı, Yrd. Doç. Dr. Ferhat Ensar’ın Evliya Çelebi Seyahatnamesi’nde anlatılan Bulgaristan’da ki Türk izlerine değinmesiyle son buldu. 











Editör: TE Bilişim