"Perdesiz Gitarın Mucidi" olarak bilinen ve birçok filmin müziklerini yapan ünlü sanatçı Erkan Oğur, Salı günü Niğde'de konser verecek.
 
          Yoğun ilgi gösterilmesi beklenen konserde, Erkan Oğur'la birlikte sanatçı İsmail Hakkı Demircioğlu da olacak.
 
          Erkan Oğur, Salı günü (26Ekim 2010) saat 13.00'te konserinin Niğde de gerçekleştirilmesine aracı olan Niğde Eğitim Sen ,SES ve ÇYDD şubelerine ziyaretlerde bulunup, saat 14.00 da SIR sanat kafede hayranlarıyla sohbet edecek.
 
         Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Salı akşamı (26 Ekim) saat 19.30'da Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde konser vererek Niğde'deki sevenleriyle hasret giderecekler.  
 
     
Erkan Oğur Kimdir ?
 
         Niğde ye ilk defa gelecek olan Erkan Oğur Ankara doğumlu olup, Elazığ’da büyüdü.
        Erkan Uğur, 1954 yılında Ankara'da doğdu ve çocukluğunu Elazığ'da geçirdi. Müziğe 4 yaşından itibaren keman, bağlama  ve cümbüş çalarak başladı. Onu Halk Müziği icrası konusunda teşvik eden ilkokul müzik öğretmeni, Erkan Oğur için "İlkokulu bitirdiğinde bizim yöreden çalmadığı saz kalmamıştı" diyor.
 
       Liseyi Ankara'da tamamlayan Oğur, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Kimya Mühendisliği ile başladığı üniversite hayatına Münih Üniversitesi Fizik Bölümü'nde okuyarak devam etti. Müzisyen olmaya karar verdikten sonra eğitim görmek için Türkiye'ye döndü. İstanbul Devlet Konservatuarı Klasik Türk Müziği bölümünden mezun oldu.

     Çalışmalarında ağırlıklı olarak kopuz ya da dede bağlama, ud, e-bow, perdesiz gitar, klasik gitar, elektrogitar’ı ve sesini kullanan müzisyen Oğur, bunların dışında birçok enstrümanı da albümlerinde başarılı bir şekilde çaldı ve 1976'da perdesiz gitarı icat etti. En son iki cd'lik Telvin albümünde doğaçlama caz denemeleri yaptı. "Fretless" albümü çıktığı yıl Avrupa'da yılın yaratıcı albümü seçildi. "Bir Ömürlük Misafir" albümü olarak Türkiye'de daha sonra yayınlandı.
 
     Türk müziğine icracı ve yorumcu olarak önemli katkılar sağlayan Oğur'un müziğe başlamasında Jimi Hendrix etkili oldu.
 
     Erkan Oğur, Perdesiz Gitar'ı ve Perdesiz Bağlama'yı icad eden kişi olarak Dünya Müzik Literatüründe de yerini aldı.
 
 
Editör: TE Bilişim