Bor Belediyesince düzenlenen  “Ebru ile engelleri aşmak”   isimli geleneksel Türk Ebru Sanatı Sergisi 19 Ekim 2011 Çarşamba günü, Saat 10: 00 itibari ile Bor Şelale Park’ ta açılıyor.


Ebru Sanatı Öğretmeni Meral BIYIK ve kursiyer öğrencilerin kurs süresince oluşan ebru çalışmalarının sergileneceği güzel örnek eserler yer alıyor.

 Sergi açılışında hazırlanacak olan, ebru teknesinde ziyaretçilerin de ebru sanatını yakından görüp anlamaları için, ebru gösterisi yapılacak. Dileyen ziyaretçilerin de ebru sanatını denemelerine olanak sağlanacaktır.

Sanatsal kültürümüz de 500 yıldan daha uzun süredir bilinen ebru sanatı, Bor’da ilk olarak Bor Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Ebru ile engelleri aşmak”  isimli bir proje ile geliyor.

Bor Belediyesinin düzenleyeceği sanatsal etkinlikte; Sanat ve Meslek Eğitimi Kursu uygulamalarından biri olan Ebru Sanatı sergisine ev sahipliği yapacak.

Bor Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları kursiyerleri tarafından hazırlanan ürünler Şelale Park’ ta sergilenecek.

Ebru sanatı,  ürünlerinden oluşan serginin açılışı saat 10.00' da Şelale Park‘ta yapılacak. Yoğun ilginin beklendiği sergi gün boyu ziyarete açık olacak.

Bor Belediyesi, Ebru sanatının ne olduğunun görülmesi için, tüm herkesi “Ebru ile engeli aşmak” konulu ebru sanat gösterisine davet ediyor.

Editör: TE Bilişim