Niğde Türk Ocakları geçtiğim hafta yaptığı Ocakbaşı konuşmalarında "Son gelişmeler ışığında kim neye nasıl sahip çıkıyor?" başlığı altında dünyada ve ülkemizde yaşananlara Türk İslam çizgisinde bir bakışla değerlendirildi.
 Programın konuşmacısı İ Kültür ve Turizim eski müdürlerinden Saim Özyön idi. Özyön iki saatı aşan değerlendirmelerine İslamiyet'in doğuşu ile başladı. Milletler ve arasında daima fitneyi yaymakla kendini vazifeli gören ve bu yolla çeşitli rantlar elde edenlerin bulunduğunu belirten Özyön şu görüşlere yer verdi:

"Türk millete gümüş kase içindeki kevser suyudur. bu tarihin her döneminde böyle olmuş ve böyle olmaya da devam edecektir. o kevser suyu İslam inancı ve Türk  töresidir. Ancak bu yapıyı değiştirmek ve milletimizin içine fitne sokmak isteyen iç ve dış uzantılar bu milletin milli değerlerini hedef almıştır. Bugün Arap dünyasında yaşananlar da insanlığın güç karşısında yaşadığı dtramın işaretidir. Dünyayı yönetmek isteyenler İslamın engin hoşgörüsü ve İslamın birleştirici özelliğini bildikleri için islamiyeti kendilerine hedef seçmişlerdir. İslamiyeti en iyi savunmuş ve yaşama şuurunda olmuş bir millet olan Türk milletini de bu sebepten dolayı ayrıştırmak istemektedirler. Ama sözlerimin başında ifade ettiğim gibi gümüş kase içindeki kevser suyu olan milletimiz bu oyunlara gelmeyecektir."
kkonuşmanın ardından bir değerlendirme yapan Niğde Türk Ocakları Başkanı Gazi Karabulut da şunları ifade etti:

"Niğde Türk Ocakları olarak gündeme dair konulara ışık tutmaya devam edeceğiz. Bu arada 2 Mart Çarşamba günü Çiftlik ilçemizde hem protokol ziyaretlerinde bulunacağız; hem de akşam çiftlikli vatandaşlarımızla sohbet edeceğiz.
 






Editör: TE Bilişim