Niğde Belediyesi’nin şehrin sosyal, kültür, sanat ve edebiyat dokusuna katkı sağlamak için yayınladığı ‘Dört Mevsim Niğde’ adlı derginin sekizinci sayısı çıktı.

 

Niğde’nin tarihi ve turistik değerlerinden, türküleri ve şivesi gibi folklorik öğelerine; tarihe mal olmuş ünlü portrelerin hayat hikâyelerinden Niğdeli şair ve yazarların şiir, yorum, araştırma ve inceleme gibi edebi eserlerini içeren Dört Mevsim Niğde üç ayda bir yayınlanmaya devam ediyor. Derginin ikinci yılında sekizinci sayısı çıktı.

 

Niğde’nin kültür, tarih, turizm ve edebiyat değerlerini içeren 50 sayfadan sonraki 12 sayfalık bölümde Niğde Belediyesinin hizmetleri yer alıyor.

 

“Dört Mevsim Niğde” dergisinin dağıtımını Türkiye geneline yapıyor. Niğde’nin tanınmasını; kültürel, sosyal, tarihi ve folklorik olarak sahip olduklarının Türkiye genelinde daha fazla bilinmesini hedefleyen Belediyesi “Dört Mevsim Niğde” dergisinin 81 ilin kurum ve bürokratlarına dağıtımını posta yoluyla yapıyor.

 

Belediye Başkanı Akdoğan’ın “Yeni Bir Kent Doğuyor” başlıklı sunumunun yanı sıra, Yusuf Tüfekçi “Güz Kokusu”, Arif Acındı’nın “Niğde Belediye Başkanları”, Kibar Ayaydın’nın “Sonbahar Rüzgarlarında Hicranlı Nağmeler”,Abdurrahman Adıyan’ın “Niğde Destanı”, Uğur Arıbaş’ın kaleminden “Yedi Gölün İzinde”, Salih Toyran’dan “Güz Elim” Mustafa Yiğit“Devlet Baba Lakaplı Bir Niğdeli”, Fikret Dikmen’den “Güz de Güzeldir”, Mehmet Baş “Niğde’nin Manevi Mimarları”, Bülent Acun “Bir Başkadır Bizim Elmamız”,  Muharrem Çifcibaşı “Yazdan Kalma Tatlar”, Hüseyin Akte “Tarhana Derler Adıma”, Fırat Ensari “Sessizliğin Çığlığı” İsmail Özmel “Vali Vefik Kitapçıgil Ve Bir Kız İsteme Sahnesi” Mustafa Eryaman’dan “Fesleğen Adı İle Özdeşleşen Niğde Çamaşırhaneleri” Halil İbrahim Tongur’dan “Yazarlar Ve Sanatçılar Birliği Ses Getiriyor” yazıları yer alıyor.

 

 

 

Editör: TE Bilişim