Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehtap Aydıner Uygun tarafından kurulan Niğde Üniversitesi Çocuk Korosu, ilk konserini verdi.

 

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’de düzenlenen konsere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nâzım Hikmet Polat, akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

Çocukların müziksel kazanımlarla donatılarak, müziksel kültürlenmelerine aracı olmayı ve Niğde halkıyla Niğde Üniversitesi arasındaki gönül bağının güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan koroda, 9 ila 14 yaşları arasında 24 çocuk görev aldı.

 

Konserde birbirinden güzel 11 eser seslendirildi. Seslendirilen eserler içerisinden sözü ve bestesi Doç. Dr. Mehtap Aydıner Uygun’a ait olan “Ağustos Böceği ile Karınca”, “Dünyanın Tüm Çocukları”, “Tavşan ile Kaplumbağa”, “Meşe Ağacı” ve “Kardeşliğe Davet” adlı şarkılar ile Müzik Eğitimi Yüksek Lisans Öğrencisi Oğuzhan Acıyan tarafından bestelenen “Fahrettin’in Kedisi” adlı şarkı dinleyicilerin büyük beğenisini topladı.

 

Konser sonunda Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun tarafından, koro şefi Doç. Dr. Mehtap Aydıner Uygun’a ve konserde emeği geçen Müzik Eğitimi lisans-yüksek lisans öğrencileri Büşra Nur Girente, Oğuzhan Acıyan, Özgün Sami Özbaki, Mehmet Ünal, İsrafil Çelen ve Refik İmren’e çiçek takdimi yapıldı.

Editör: TE Bilişim