Cevher Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü gençlik faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek Çamardı ilçemizde okuyan kız öğrencilere yönelik Konya gezisi düzenledi.

  

Gençlik ve Spor Bakanlığı “Niğde İzcilikle Tanışıyor” Projesi kapsamında yapılan geziye toplam 82 lise öğrencisi ve görevli öğretmenler katıldı.

 

Geçtiğimiz gün Çamardı ilçesinden hareket eden gurup, Konya Ereğli parkında toplu kahvaltı yaparak Konya’ya hareket etti. Konya girişinde bulunan Hayvanat bahçesi ziyareti ile başlayan gezi, Çanakkale Müzesi, Mevlana müzesi ile devam etti. Meşhur Konya Meram Bağlarında toplu olarak öğle yemeği yiyen gurup, yemeğin ardından 80 Binde Devri Alem Müzesini gezdi. Konya içinde yapılan kısa bir yürüyüşün ardından akşam Niğde’ye dönüş yapıldı.

 

Cevher Gençlik Kulübü Başkanı Mücahid Fatih : “Erkek öğrencilerimiz kadar, kız öğrencilerimizi de düşünmekteyiz. Cevher Gençlik Kulübü olarak yaptığımız her faaliyeti hem erkek, hem de kız öğrencilerimize yönelik olarak yapmaya çalışıyoruz. Çanakkale Gezi ve kampına erkek izci öğrencilerimizi götüren kulübümüz, Konya gezisinin tamamını orta öğretim kız öğrencilerine ayırmıştır. Bize bu imkanı sunduğu için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Kulüp olarak bize imkan verildiği sürece Niğde ilimizde kamp, gezi ve spor etkinlikleri gibi faaliyetlerimize her yıl düzenli olarak devam edeceğiz. Kulüp olarak sloganımızı, “Gençlik Bizimle!..” olarak belirledik. Tek amacımız gençlerimizin milli ve manevi değerlerimize uygun yetişmelerine vesile olmaktır.” dedi.

 

Cevher Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü kendi alanlarında faaliyetlerine ilerleyen günlerde de devam edeceği belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim