Niğde Çağrı İlim Kültür Çevre ve Ahlak Derneği tarafından Pazar günü Osmanbey Otel’de düzenlenen kahvaltılı programda konuşan Dr. Murat Şimşek; “Bizim için en büyük örnek Peygamber (sav)’dir. Onu örnek alırsak hayatımız güzelleşir ve düzgün yaşarız. O mucizeleriyle bizim için en önemli yol göstericidir” dedi.
 
Yoğun bir katılımla Osmanbey Otel’de yapılan “Sünnet ve Eğitim” konulu konferansta Diyanet İşleri Başkanlığı Selçuk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Öğretim Üyelerinden Dr. Murat Şimşek, Peygamberimizin hayat rehberi olarak bize örnek olduğunu vurguladı. Sünneti, Peygamberimizin Kur’an’ı anlaması ve uygulama şekli olarak tarif eden Şimşek, Hz. Muhammed (sav)’in hayatından örnekler verdi.
 
Çocuklarımızın hayatında televizyonun büyük yaralar açtığını vurgulayan Şimşek, “Son yıllarda televizyonun yıpratıcı etkisi özellikle çocuklarımız üzerinde büyük yaralar açmaktadır. Günümüzün ve gecelerimizin çoğunu televizyon karşısında geçiren bizlere rağmen Peygamber Efendimiz erken yatar, erken kalkardı. Bizler hayatımızı sünnete göre düzenlediğimiz zaman bütün kötülüklerden emin oluruz” şeklinde konuştu.
 
Niğde Çağrı Derneği Başkanı M. Ali Şafak, dernek olarak faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini belirterek; 5. Uluslar arası Kurban Organizasyonuna da başladıklarını söyledi. Şafak; “Avustralya Mahmud Es'ad Coşan Vakfı düzenlediği Kurban Organizasyonu ile kurban ibadetinizi kolaylaştırma ve lâyıkıyla yerine getirme hizmetine devam ediyor. Hem koyun, hem de büyükbaş hisse alternatiflerini sunan vakfımız, fiyatı 150 Avustralya Doları (yaklaşık 205 TL) olarak belirlemiştir. Vekâletle kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız derneğimize başvurabilirler” dedi.
 
Editör: TE Bilişim