Kazakistan Folklor Müzik ekibi, Niğde’nin Bor ilçesinde vatandaşlara konser verdi. Bor ilçesi Kayabaşı Parkı'nda verilen konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.  

Konsere Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Kazakistan Büyükelçisi  Abzal Saparbekulı,  Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Kaymakam Ercan Kayabaşı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve vatandaşlar katıldı.

Konser öncesi konuşan Vali Yılmaz Şimşek: “Anadolu Türkü ile aynı dili konuşan, aynı inancı ve aynı kültürü paylaşan Kazakistanlı kardeşlerimiz,  bize ata topraklarımızın yadigarısınız. iki halk arasındaki ilişkiler çok köklü bir geçmişe sahiptir. Kısacası, bizler kardeş iki halkız.

Bu ve bunun gibi etkinlikler, Kazakistanlı kardeşlerimizle Kültürlerimizi yaşatmak ve değerlerimizi diri tutmak, birlik ve beraberliğimizi daim kılmak adına büyük bir önem taşımaktadır. Ben bu duyguyla   başta Sayın Büyükelçimize ve Ankara’daki programlarının ardından bizlerin davetini geri çevirmeyerek ilimize teşrif eden Kazakistanlı sanatçı kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.
 
Editör: TE Bilişim