VİDEO  GÖRÜNTÜLERİ SAYFANIN ALTINDA


Dünyanın en hızlı sokak senfoni orkestrası Ricciotti Ensemble, önce Bor’da  ve ardından Niğde’de konserler verdi.

 

Dünya ve Ülkemizde konserler veren, 40 genç müzisyen’den oluşan ve 40 yıllık en hızlı sokak senfoni orkestrası Ricciotti Ensemble, geçtiğimiz gün Bor Üstün Parkta İl Kültür Müdürlüğü, Seda-Cenap And Müzik Vakfı  ve Bor Belediyesi’nin katkıları ile  konser verdi.  Konsere Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve vatandaşlar katıldı.

 

Üstün Parkta verilen canlı  Ricciotti Alaturka isimli konser çok ilginçti.  İlk defa senfoni orkestrası dinleyen Borlular, grubun ilginç müziği  ve    ritmik hareketleri karşısında adeta büyülendi.

 

Grubun Türk Sanatçısı Kansu Dönmez’in orkestra eşliğinde söylediği parçaları dinleyen Borlular ilçemizin yerel oyun havası Naciyem ‘i de konuk orkestra müzisyenleri ile birlikte oynadılar.  Yabancı Müzisyenlerin ilginç Naciyem oyunu görülmeye değerdi.  Naciyem oyununa Borlularda eşlik etti.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ile birlikte Üstün Park Ehli Keyf resturant da akşam yemeğinde olan  orkestra grubu gece de 21:30’da Niğde Kalesinde konser verdi. Ertesi gün Niğde Öğretmenler Parkında da bir konser veren grup Hatay’a geçti.

 

Dünyanın en hızlı sokak senfoni orkestrası Ricciotti, 11 ve 26 Ağustos tarihleri arasında Türkiye ve Hollanda’nın 400 yıllık diplomatik ilişkilerini bir festival havasında kutlamak için Hollanda’da ve Türkiye’de yaklaşık 60 konser veriyor.

 

40 genç ve coşkulu müzisyenlerden oluşan 40 yıllık sokak senfoni orkestrası Ricciotti, sefonik müziği canlı olarak dinleme olanağına sahip olmayan bölgelere gidiyor kendilerine has ve eşsiz bir hareket kabiliyeti ile her dinleyiciye ulaşıyor. Ricciotti, her tür dinleyiciye hitap eden klasik, caz, pop ve dünya müziği gibi akla gelen her müzik türünü yorumluyor. Her turne için çok kapsamlı bir repertuvar hazırlayan orkestranın bu nedenle hiçbir konseri aynı programdan oluşmuyor. Orkestra, bu turnede Türk Müzik Kültürü ve Türk Kültüründen esinlenen eserler üzerinde yoğunlaşıyor.


Haber ve Video : Selim GÖKEL
Fotoğraf : İbrahim AŞAR


Editör: TE Bilişim