Bor İlçesi ve çevresinin yeni cazibe merkezi olan Bor Kayabaşı Park amfi tiyatro alanında Troyka Kafkas Kartalı Dans ve Performans ekibi gösteri yaptı.

Haber - Video: Selim GÖKEL
Fotoğraf: Yasin BEKİŞ

 
Bor Kayabaşı Parkta yapılan etkinliğe Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ve amfi tiyatroyu dolduran yüzlerce vatandaş katıldı.
 
Gösteri öncesi kısa bir konuşma yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat katılımlarından dolayı vatandaşlara  ve Kafkas ekibine teşekkürlerini iletti. Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen ve Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu’da kısa birer konuşma yaptılar ve Kayabaşı Park’tan övgüyle söz ettiler.

Milletvekili Erdoğan Özegen; Bu şehrin bir evladı olarak hepiniz burayı biliyorsunuz, burası bir virane idi, ama görüyorsunuz ki, çalışma aşkı ve azmi, insan sevgisi ve vatan aşkı o viraneyi gülüstana çeviriyor ve burada bir kültürü ihya etmek için müthiş bir amfi tiyatro ortaya koyuyor. Sayın başkanı ve ekibini kutluyorum" dedi. 

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ise; Niğde'ye gelirken bu park çok dikkatimi çekmişti. İlk defa bu akşam nasip oldu. Bir vatan evladı olarak gerçekten gurur duydum, çok güzel bir eser meydana getirilmiş. Bu eseri meydana getiren Belediye Başkanımızı ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi. 
 
Troyka Kafkas Kartalları Dans ekibi birbirinden güzel dans ve gösterilerini sundular.  Ateş ve bıçakla yapılan gösteriler seyircinin  büyük ilgisini çekerken, izleyicilerin  de katıldığı Kafkas dansı gösterisi amfi tiyatronun tamamını dolduran vatandaşlar tarafından kahkahalarla izlendi.
 
Programın sonunda Bor İlçesinin yöresel oyunu olan Naciye şarkısı çalındı. Başkan Sıtkı Erat ve kızı Zülal Erat’ın Naciye oyunu da büyük beğeni topladı.
 
Gösteri sonrasında Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat rehberliğinde Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Milletvekili Erdoğan Özegen ve diğer protokol ile birlikte Kayabaşı park gezilerek vatandaşlarla sohbetler edildi.
 

 
Editör: TE Bilişim