Bor Halil Nuri Yurdakul Kütüphanesinde açılan Ebru Sanatçısı Meral Bıyık’ın Ebru Sergisi büyük ilgi gördü. Sergide ebru, takı tasarım, giysi ve boyama tekniği bileşiminden oluşan görülmeye değer eserler sergilendi.

 

Bor, Halil Nuri Yurdakul Kütüphanesi salonundaki sergiye; Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Garnizon Komutanı İkmal Kd. Albay Muzaffer Karagöz, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi, İlçe Jand. Bölük Komutanı Halil Özdamar, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Encümen üyeleri, İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti, öğrenciler, öğrenci velileri ve kalabalık vatandaş katıldı. 

 

Sergideki çalışmaları ilgiyle izleyen Bor Kaymakamı Muammer Balcı, ebru sanatını çok sevdiğini ifade ederek, yaptıkları çalışmalarından dolayı sanatçı Meral Bıyık’a teşekkür etti. İnsanlar tarafından ebru sanatının beğenilmesinden dolayı ayrıca kendisinin de mutlu olduğunu kaydetti. Tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Sergide bir konuşma yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade etti.Turizm Haftası nedeniyle 2 gün sergilenen sergiyi binlerce kişi ziyaret etti ve büyük ilgi gördü. Ebru sanatçısı Meral Bıyık, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; sergimizi Bor Halil Nuri Yurdakul Kütüphanesindeki sosyal salonda açtık. Bor Halk Eğitim Müdürlüğü Fizik Tedavi öğretmeni Özge Kemer ve TOKİ Sağlık Ocağı Toplum Sağlığı şizofreni hastası kursiyerlerimizde sergimizde bulundu. Çalışmalarımızı sergilemeye devam edeceğiz. Ebru çalışmasıyla da geçmişi, tarihi, geleneği ve geleneksel sanatları tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Bıyık, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Bor’da ki sergi iki gün açık kalan sergiyi yüzlerce kişi ziyaret etti. Kendi alanında bambaşka bir çalışmaları ortaya koyan sanatçı Meral Bıyık, ebru ile diğer takı tasarım ve boyama tekniği sanat eserleri birleştirmiş durumda. Çok farklı eserler çıkartıyor. Halen Bor Halk Eğitim Merkezi ve aynı zamanda TOKİ Sağlık Ocağı Toplum Sağlığında çalışmalarını sürdürüyor. Değişik zamanlarda kurs öğretmenliğine devam ediyor.



Editör: TE Bilişim