Birlikten Kuvvet Doğar adlı proje kapsamında Niğde’de bir eğitim semineri düzenlendi.

Birlikten Kuvvet Doğar adlı proje kapsamında kadın, gençlik, kültür, engelli ve çevre temasında çalışan STK’ların eğitmenleri ve Niğde valiliği proje koordinasyon birimi iş birliği ile organizasyonlar yapılıyor.
Proje kapsamında düzenlenen eğitimler 5 gün sürdü. Eğitimlerde Proje Koordinatörü Şükriye Halaçoğlu tarafından Gönüllük nedir, Gönüllü yönetimi, STK – Üye ilişkileri, Üyelerin motivasyonu, kentli kültürü ve STK semineri verildi.

Pusula Danışmanlıktan Süleyman Eker tarafından ST ve STK hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimi ile kurumsal verimlilik semineri verildi.

Ahiler kalkınma Ajansından Davut Yeşil tarafından ise iletişim ve Ağ kurma eğitimi ile kişisel gelişim semineri verildi.

Proje Koordinatörü Şükriye Halaçoğlu, önümüzdeki günlerde yapılacak faaliyetler çerçevesinde verilecek eğitimleri şöyle sıraladı;
Toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci eğitimi: KAPDER ve iştirakçimiz KADER eğitmenleri tarafından Yerel yönetimlerde çalışan ve STK temsilci ve üyesi 30 kişiye 1 günlük eğitim verilecektir.
Eğitim, istihdam ve siyasette kadın: KAPDER ve iştirakçimiz KADER eğitmenleri tarafından Yerel yönetimlerde çalışan ve STK temsilci ve üyesi 30 kişiye 1 günlük eğitim verilecektir.
İnsan hakları ve kadının insan hakları: KAPDER ve iştirakçimiz KADER eğitmenleri tarafından Yerel yönetimlerde çalışan ve STK temsilci ve üyesi 30 kişiye 1 günlük eğitim verilecektir.
Eğitimlerin bitiminde toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda farkındalık ve bilinç yaratılmış olunacaktır.”
 

Editör: TE Bilişim