“Bir Zamanlar Eğitim” Tiyatrosu Aksaray ve Kırşehir İllerinde de Sahnelendi.


Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri tarafından yazılan ve sahnelenen “Bir Zamanlar Eğitim” adlı tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü.


Tamamen Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri tarafından yazılan ve sahnelenen tiyatro gösterisi Niğde’de büyük ilgi görmesi nedeni ile civar illerde de sahnelenmeye başladı. Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğünün daveti üzerine Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Aksaray Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Aksaray ve Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri, veliler ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.


Öğretmen Murat Yasin Tekin tarafından yazılan ve Öğretmenler Şuayip Sıtkı, Hüseyin Türkmendağ, Hacı Tekin,  Şakir Musalli, Diler Önem, Mustafa Kartal, Ramazan Bozkır, Turan Çalık, Ali Dost, Harun Geçer, Fatih Gözler, Onur Şafak ile esnaf Haydar Sürgit tarafından tek perdede sahne alan tiyatro gösterisi salonda bulunanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Özellikle bir okulda günümüz şartlarında olabilecek gerçekçi ve güldürü ögelerinin dikkat çektiği tiyatro eserinde; idareci, öğretmen, hizmetli ve öğrencilerin ilginç diyalogları izleyenleri hem güldürdü hem de düşündürdü. Tiyatro gösterisinde, klasik eğitim anlayışının hâkim olduğu okulda, her şey yeni atanan stajyer Ahmet öğretmenle başlar. Matematik öğretmeni Ahmet Bey mesleğine idealist bir başlangıç yapar. Kendi idealleri ve gördükleri arasında sıkışan Ahmet öğretmen bu durumu annesine yazdığı mektuplarla anlatmaya çalışır. Eğitimin sorunlarının okul içerisindeki bazı karakterlerle akıcı bir dille işlendiği oyunun sonu ise seyirciler için tam bir sürpriz olur.




Video görüntüleri ve müziklerle zenginleştirilen oyun yaklaşık iki saat sürdü. Tiyatro sonunda konuşan Milli Eğitim Müdürü Lütfiye DENERİ “Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin EKİNCİ’ ye ve tiyatro ekibine nazik davetimizi kırmayarak böylesine güzel, anlamlı ve keyif dolu bir akşam yaşattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.  Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin EKİNCİ’ ye çiçek takdim eden DENERİ, tiyatro ekibi öğretmenlere ise çeşitli hediyeler verdi. 



Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci tiyatro gösterisinin büyük beğeni topladığını dile getirerek, “ Bu tiyatro gösterisi ilk olarak Niğde’de gösterime girdi. Büyük beğeni toplaması ile birlikte il dışına çıkarak Aksaray’da da gösterimi yapıldı. Kırşehir ilinden de talep var. Bu tiyatro eserinde emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim