Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Turizm için büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini söyledi. 
Tarihi, Kültürel ve doğa güzellikleriyle ön plana çıkan fotoğraflardan oluşan çalışmalar, 10 farklı şehrin bilbordlarında, raketlerinde yıl boyu çeşitli zamanlarda Niğde Belediyesi tarafından yayınlanacak. 
Niğde Belediyesi Mersin, Kilis, Malatya, Adıyaman, Mardin, Batman, Afyon, Erzincan, Kırşehir, Iğdır illerindeki bilbordlarda Medeniyetler Şehri Niğde’yi tanıtacak. Doğa ve Tarihi güzelliklerinden oluşan çalışmalara verilen sloganlar ise; Niğde’ye gitmenin ve görmenin önemini size vurguluyor. Herkesi Niğde’ye davet eden sloganlar şu şekilde; “Dünyada benzeri olmayan Hz. Meryem’in gülen freskini gördünüz mü?”, “Muhteşem su kemerlerini gördünüz mü”, “Torosların en yüksek zirvesinin Niğde’de olduğunu biliyormuydunuz?”, “Medresenin sanat şahikası taç kapısını gördünüz mü?”, Beylikler dönemi şaheserinin Niğde’de olduğunu biliyormuydunuz?,” “Niğde kalesindeki zarif saat kulesini gördünüz mü?”, “Taç kapının sanatsal zerafetini gördünüz mü?”, “Tarihin tanıklarını gördünüz mü?”, “Selçuklu Devletinin tek kadın valisinin muhteşem türbesini gördünüz mü?” 
Niğde’nin doğal, tarihi yerlerini tanıtmak için çaba sarf ettiklerini belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Şehir pazarlaması açısından  bir çalışma. Niğde Medeniyetlerin Yaşatıldığı bir şehir. Ama bu şehir Türkiye’de dahi yeterince tanınmıyor. Onun için Niğde Belediyesi olarak bir çalışma başlatarak hazırlattığımız bilbord çalışmaları ile 10 şehirde Niğde’nin tarihi ve doğal güzelliklerini sergiliyoruz. Bu şehirlerin seçilmesinde ki amaç; Niğde de açık hava reklamcılığı yapan Şehir Işıkları firmasıyla yaptığımız görüşme sonucu kendi işletmeciliğinde olan bu on şehirde Niğde’nin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerini ücretsiz yayınlayacak. Insanları Niğde’ye davet eden sloganlardan oluşan çalışmalar, şehrimiz için büyük önem taşımaktadır. Şehirler arası diyalog etkisini sağlamak açısından büyük önem taşıyan çalışmalara Niğde Belediyesi olarak daha öncede düzenlediğimiz Kültürel gezilerle katkı sağlamıştık. Başka şehirlerden de Niğde’mize geziler bekliyoruz. Bu gezilerle iç turizimi canlandırma hedefindeyiz. Tarihi şehir olma hüviyetini sağlamak için çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu. 
Şehir Girişlerine Şehir Panoları  
Her geçen gün daha çok tercih edilen bir mecra haline gelen açıkhava, hem görsel açıdan büyüklüğü, hem de etkili ve organize bir şekilde kullanımı sayesinde etkin iletişim gücünün yüksek olduğu bir medya haline dönüşüyor. 
İşte bu etkin iletişimi sağlamak amacıyla farklı şehirlerde yapılan tanıtım çalışmalarının yanı sıra, Niğde girişlerine şehir panoları yerleştirildi.
Şehrin güzelliğini anlatan şehir panoları ile Niğde’nin tanıtımına büyük katkı sağlanacak. Şehir girişlerine yerleştirilen panolarda yıl boyunca şehrin kültürel, doğal ve tarihi yerleri tanıtılacak. 
Niğde Belediyesi Emit Fuarına İddialı Hazırlanıyor 
15. kez, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, TUROFED-Türkiye Otelciler Federasyonu, TYD- Turizm Yatırımıları Derneği ortaklığı, THY- A.O. sponsorluğunda ve EKIN- ITE Group tarafından organize edilen EMITT fuarı, 10-13 Şubat 2011 tarihlerinde İstanbul Beylikdüzü TÜYAP’da düzenlenecek.

Her yıl 60'ın üzerinde ülkeden 4000 civarında katılımcı, 50.000 Turizm Profesyoneli olmak üzere toplam 100.000'in üzerinde ziyaretçinin katıldığı EMITT 2011 de Niğde’nin en üst düzeyde tanıtılması için Niğde Belediyeside hazırlıklarını sürdürüyor.
 
Editör: TE Bilişim