Uluslararası Resim Sanatçısı Safa BÜTE yazdı... 


Bayrağımız Güney Kore’de dalgalanıyor… Neden mi?

Daha önceki yıllarda onlarca kez dünyanın dört bir yanında ülkemi temsil ettiğim gibi bu kez de Güney Kore’de temsil ediyorum. Benimle birlikte “Art Niğde International” üyesi Sema Akkurt Doğan’da var. Niğde’de kurmak istediğim uluslararası sanat müzesi için hala beni uğraştıran, ciddiyetle konuya eğilmeyen, bir türlü sorunları çözmeyip yetkilerini kullanmayan ve sonuç olarak restore edilen binalardan birini bile müze yeri olarak bana tahsis etmeyen tüm yetkililer ve Niğde’nin önde gelenleri, Niğde milletvekilleri; bir gün gelecek tarih beni değil sizleri çok kötü bir şekilde yargılayacak.!!!

Ben Safa Büte olarak son 7 yıldır yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalıştım...  Niğde için. Ama hiç biriniz benim yanımda olmadı. (Bor belediye başkanı sayın Sıtkı Erat dışında) Bana destek olmadınız, hiç olmazsa köstek olmayaydınız.

Ben Niğde’yi bir sanat merkezi haline getirmek istedim, Selçuklu Taş Sanatı’nı canlandırmak, Türk İslam sentezi sanatsal çalışmalar yapmak, yoksul öğrencilere ücretsiz resim dersleri vermek istedim. Sizlerden boş duran, kullanılmayan binalardan birini verin projelerimi gerçekleştireyim dedim. Yetkili olduğunuz halde ne yaptınız? Hiçbir şey…

 Siyasi görüşünüzün ne olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren, belli makamları işgal eden, Niğde’nin geleceğini planlayan sizlerin, Niğde için, Niğde ve ülkemiz kültürü için ne yaptığınızdır. Maalesef elle tutulur hiçbir şey yok. Yapmadığınız gibi yapmak isteyene de destek olmuyorsunuz.

Ben yıllarımı sanat adına harcadım desem yalan olmaz.

Birincisi İtalya’da, ikincisi de Hollanda’da, uluslararası sanat müzelerinin kurulumunda aktif olarak görev aldım. Burada, Niğde’de birikimlerimi paylaşabileceğim, kültür ve sanata katkı yapabileceğim bir sanat merkezi, müze kurayım dedim. Sizden tahsis etmenizi istediğim binanın tapusunu istemedim. Kırk dereden su getirdiniz. Geç kalmadan aklınızı başınıza devşirin..!!

Şu yazdıklarımdan sonra da; hala sizden bir ses çıkmaz ve üzerinize düşen vazifeyi yerine getirmezseniz kaybeden ben olmayacağım. Çok değerli Niğde halkına önemle arz ederim.





 
Editör: TE Bilişim