Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğdeli yazarlarla akşam yemeğinde biraraya geldi. Başkan Akdoğan, yazarların toplumun yol göstericileri olduğunu belirterek, "Niğde'nin eğitim, bilim, kültür ve sanat şehri olması yolunda, yazarlardan, sivil toplum kuruluşlarından gelecek her türlü öneriye açık olduk, destek verdik, destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Niğde Yazarlar ve Sanatçılar Birliği'nin (YAZSANBİR) yönetici ve üyeleri ile şairler, yazarlar, öğretim görevlileri ve akademisyenler, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın ev sahipliğinde, Beykoz Ocakbaşı Restoran'da düzenlenen akşam yemeğinde biraraya geldi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERE DESTEK

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, çok sayıda yazarın yanısıra Niğde Belediyesi'nin yayın organları olan Dört Mevsim Niğde Dergisi ve Niğde Bülteni'ne yazı, şiir, araştırma ve fotoğraflarıyla destek veren davetlilerin de katıldığı programda, Niğde Belediyesi'nin sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiğini söyledi. Niğde Belediyesi olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini vurgulayan Başkan Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak şairlerimizin, yazarlarımızın, düşünürlerimizin getirdiği hiç bir projeyi reddetmedik.  Kim bir konferans vermek isterse destek verdik. Hangi sivil toplum kuruluşu sosyal ve kültürel etkinlik düzenleyecekse, kitap bastıracaksa destek olacağımızı her zaman söyledik. Bu şekilde şehrimizin sosyal, kültürel faaliyetlerinin tamamına destek verdik, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

YAZARLARIMIZ BİZE KUVVET VERİR

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kaynaşma sağlamak, yazarların ve düşünürlerin görüş ve önerilerini almak amacıyla böyle bir programı tertip ettiklerini anlatan Başkan Akdoğan, "Niğde Belediyesi olarak çıkardığımız bir dergimiz ve bir bültenimiz var. Dergi ve bültenimizde sizlerin yazılarını görmek istiyoruz. Bu noktada önerilerinize de açığız. Kitap basımından, gazeteye, dergiye, tanıtımdan reklama, kültürden turizme sizlerin önerileriniz bize kuvvet verir" diye konuştu.

KÜTÜPHANE ŞART

Yazarların toplumun yol göstericileri olduğunun altını çizen Başkan Akdoğan, bazı yazarlardan Niğde'ye bir kütüphane kazandırılması konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını da ifade ederek "Niğde'de iyi kullanılabilecek, vatandaşların ve öğrencilerin rağbet gösterebileceği bir kütüphaneye ihtiyaç olduğu aşikardır. Bunanla ilgili çalışmayı bugünden itibaren başlatalım ve yürütelim. Bireysel olarak da kapımız sizlere her zaman açıktır. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim" dedi.

YAZARLARDAN BAŞKAN AKDOĞAN'A TEŞEKKÜR

YAZSANBİR Derneği Başkanı Mehmet Bahsi de böyle bir organizasyonu düzenledikleri için dernek yöneticileri ve üyeleri adına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür etti. Programa katılan yazarlar da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a kültürel ve sanatsal faaliyetlerle ilgili çeşitli öneri ve taleplerde bulundular. 

http://www.borhaber.net/kultur-sanat/baskan-akdogan-yazarlarla-biraraya-geldi-h19046.html

Posted by Bor Haber on 10 Ocak 2016 Pazar
Editör: TE Bilişim