Anadolu Gençlik Derneği ve Diyanet-Sen Niğde Şubesi tarafından gerçekleştirilen Asr-ı Saadet programına katılım yoğun oldu.
 
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yanı sıra Ak Parti ve Saadet Partisi’nin milletvekili adayları katıldı.

 
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Evrensel Hafızlar Derneği Genel Başkanı Kurra Hafız Abdülkadir Sağlam’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

 
Programda bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Niğde Şube Başkanı Ramazan Öztürk, gönlümüzü mest edecek gül devrinden esintileri Niğdelilerle buluşturduklarını ifade etti. Öztürk, Anadolu Gençlik Derneğine ilişkin bilgiler verirken amaçlarının imanlı nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi.

 
Diyanet-Sen Niğde Şube Başkanı Hazım Yılmaz da, sendikacılığı sadece ücret sendikacılığı olarak algılamadıklarını vurgulayarak; toplumun yaralarına, sıkıntılarına ve ihtiyaçlarına göre sendikacılık yaptıklarını söyledi. Hz. Peygamber (sav)’in günümüzde daha iyi anlaşılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Peygamber Efendimizi ve sevgisini sadece Kutlu Doğum Haftası’na sıkıştırmak yerine tüm bir yıla yaymak zorundayız. Tüm insanlığın kurtuluşu ancak bununla olur” diye konuştu.

 
Programın “İçinizden bir ses içinizden bir nefes” bölümünde ise Niğdeli Sanatçı Fatih Budak, sevilen ezgileriyle Peygamber Efendimizi andı.

 
Asr-ı Saadet Programının son bölümünde ise İlahiyatçı Yazar Mehmet Talu, Asr-ı Saadet döneminden örneklerle Peygamber Efendimizi anlattı.


Editör: TE Bilişim