Niğde Belediyesi tarafından açılan aşçılık kursu başarılı bir şekilde tamamlandı.
 
Niğde Belediyesi tarafından açılan aşçılık kursu başarılı bir şekilde tamamlandı.Niğde Belediyesi İş-Kur işbirliğiyle gerçekleştirilen Aşçılık kursu 18 Ekim 2010 tarihinde başlamıştı. 8 Aralık 2010 tarihinde düzenlenen sertifika ve yemek sunumu programına protokol üyeleri de katıldı.
25 kişinin katıldığı aşçılık kursunda 23 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Alanında uzman aşçı Hayri Bayındır’dan çeşitli yörelerin mutfaklarından değişik tatlar öğrenmenin yanı sıra kursiyerler, günlük olarak 15 TL. ücret alma şansına da sahip oldu. Aşçılık kursuna katılan kursiyerler İŞKUR il müdürlüğüne kayıtlı işsizlerden seçildi.
Sertifikalarını protokol üyelerinin elinden alan kursiyerler, sundukları açık büfe ile katılımcıların damak tadına hitap ettiler.
Bir çok önemli projenin altına imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak NİĞMEK adı altında meslek edindirme kursları çerçevesinde, zaman zaman İŞKUR il müdürlüğü ile zaman zaman Niğde Belediyesi olarak kendi bünyemizde kurslar düzenlemekteyiz. Niğde Belediyesi olarak gerçekten 2010 yılında birçok önemli projenin altına imza attığımızı söyleyebilirim. Sosyal açıdan da kültürel açıdan da yine ilimizin diğer ihtiyaçları bakımından da değerlendirirsek Niğde Belediyesi bu yıl hep ilklerin altına imza atmıştır, biz bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağlamda ben bize destek veren bütün Belediye Meclis Üyelerimize, bürokratlarımıza ve başta Sayın Valimiz Alim Barut olmak üzere tüm İl Müdürlerimize ve Üniversitemize teşekkür ediyorum. Meslek edindirme kursları çerçevesinde takı tasarımdan, ebru kursuna, bilgisayarlı ön muhasebeden, web tasarıma ve aşçılık kursuna kadar birçok alanda insanımıza katkı olsun, iş bulma imkanı biraz daha kolay olsun düşüncesiyle bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzde ki günlerde yine özellikle organize sanayi bölgemizde yapılan yatırımlara ara eleman yetiştirmek için Niğde Belediyesi olarak almış olduğumuz 50 tane tekstil makinesinin kullanılacağı kurs açacağız.  Açacağımız kurs ile her bir kurs süresince 50 tane kursiyere organize sanayide iplik üzerine, dokuma üzerine iş imkanı sağlayacağız. Niğde’mize özellikle dışarıdan gelmek isteyip ama yetişmiş eleman bulamama endişesinden dolayı gelmeyen yatırımlara da bu noktada biz destek olacağız. Aşçılık kursu sonunda düzenlenen sertifika ve yemek sunum programı Niğde Belediyesi’nin bünyesinde gerçekleşmiştir. Burada gerçekten insanımızın damak lezzetine uygun şekilde yemek türlerinin yapıldığını hep beraber gördük. Ben kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizi yine bu noktaya getiren kurs hocamıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim