Yazılarımızı okuyanlar bilir. Niğde olarak büyük kentlerde Niğde günleri düzenlememiz gerektiğini yıllardır yazarız. Söyleriz. Ankara Niğde Başkent Vakfı ve Ankara Niğde Dernekler Federasyonu Ankara’da böyle bir gün için yola çıkmalarından da büyük mutluluk duydum. O nedenle ehrkesin bu girişimi sahiplenmesi yönünde bir yazıda yazdım.  Ankara’da Niğde Vakfı ve dernekler Federasyonu işi sıkı tuttu. Ciddi bir çaba harcadılar. Vakıf Başkanı Başkan Musa Balaban ve Niğde dernekler Federasyon Başkanı Hafize Şahiner girişimleri kısa sürede gelişti. Niğde valiliği kurum ve kuruluşları, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Üniversite kısacası Niğde genel dokusu Ankara Niğde günlerini sahiplendi ve 29 Eylül 2011   saat 12.00 Ankara Atatürk Kültür Merkezinde 2 Ekim 2011 tarihine kadar sürecek Niğde Günleri için gün yaklaştı.
       Öncelikle belirtmeliyim ki  ilk olacak bu girişimde emek ve çaba verenler bugunden amaçlarına ermiş sayılırlar. Çünkü ciddi bir kamuoyu desteği ile çalışmalar gelişiyor. Şimdi sıra Ankara’da Niğdelilerde. Sayıları onbinleri aşan Niğdeliler memleket sevdası ile mutlaka bu etkinliğin daha çok ses getirmesine vesile olacaklar. Konu komşu akraba dost tanıdıkları ile Niğde günlerine akacaklar ve Niğde Günleri ülkemizde Niğdelilerin sesini duyuran bir başlangıç olacak.
 Gurbette olanlar daha iyi bilir kimi şehirler genelde yarattıkları hava ile kendi bölgelerine önemli yatırımları çekerler.  Niğde yıllarca önemli makam ve mevkilerde hemşerilerimizin varlığına karşın çok yatırımı her ile yapıldıktan sonra nasibini aldık. Halkımızın onun dahi mutluluğunu yaşadı.
 Ankara Niğde günleri ile ciddi bir girişim doğacağı inancındayım. Bu etkinliğin önemine de inanıyorum. Niğdeli olarak öncelikle turizmde Niğdemizi daha çok anlatmalı, tanıtmalı ve çaba harcamalıyız. Bu bağlamda Niğde yeterince turizmden pay almadığı ortadadır. İşi öncelikle Niğdelilerin Niğde ilini tanımasından başlamak gerekir. Birkaç yer dışında Niğdelilerde Niğde ilinde olanları bilmiyorlar. Çoğu kentte gördükleri beğendikleri çok eser ve doğa esasen Niğde ilinde olduğunu fark ettiklerinde biliyorum ki Niğde ili daha çok konuk taşıyacaklardır. Bu bağlamda Niğde ilinin tanınmasına vesile olacak bu güzel çaba ve çalışmanın başarılı olmasının Niğde tanıtımı adına da önemli katkı sunacağını da düşünüyorum.
 Niğde turizmi, tarihi üzerine paneller, Niğdeli sanatçılar, yazarlar, Niğde ile ilgili tanıtımların yer alacağı günlerin dolu dolu geçeceğine inanıyorum.
ANKARA ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında yapılacak Niğde Günlerinde 1 EKİM 2011 Cumartesi günü saat 14.00’de bende NİĞDE KAPADOKYA’NIN BAŞKENTİ- NİĞDE SPOR TARİHİ- NİĞDE SÖYLENCE ŞAKA VE FIKRA KİTAPLARIMI imzalayacağım. Tüm Niğdeliler ve Niğde ilinde yaşayanlar ve Niğde iline ilgi duyanlarla Ankara Niğde Günlerinde görüşmek dileği ile…