Altınçağ İlim, Kültür, Ahlak  ve Yardımlaşma Derneği tarafından Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde Mekke’nin Fethi gecesi düzenlendi.



Bor Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde düzenlenen Mekke’nin Fethi  programı saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Programın açılış konuşmasını  Dernek Başkanı Murat Doğu yaptı, Doğu konuşmasında dernek olarak yılın son gününde İslam tarihin büyük fetihlerinden Mekke’nin Fethini dinimize, ahlakımıza ve kültürümüze yakışır bir şekilde kutlamak istediklerini belirterek, programın hazırlanmasında kendilerine destek olan Bor Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür ederek, programı her yıl yapacaklarını söyledi.


Program ilahilerin okunması, semazen gösterimi yapıldı. Sanatçılar tarafından okunan ilahi ve şiirlerde katılımcılar duygu fırtınasına kapıldılar.


Şiir, ilahi ve müzikli programın ardından programın Muhammed Mustafa Korkmaz Hoca Efendi, Mekke’nin Fethi ve çeşitli konularda bir sohbet sundu. M. Mustafa Korkmaz, Sohbette yeni neslin İslam ahlakı üzerine yetişmesi için ne gerekiyorsa anne ve babaların çocuklarını yetiştirmesinde gayret göstermeleri gerektiğine nefsimize ve neslimize sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.  İzleyiciler Muhammed Mustafa Korkmaz Hoca Efendinin duygulu ve heyecanlı sohbetini büyük bir dikkatle dinlediler.


Programa Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, Dernek Yöneticileri,  davetliler ve vatandaşlar katıldı.





 

Editör: TE Bilişim