Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Zirvedekilerle Kırkikindi Sohbetleri” nin altıncısı Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan ile birlikte Sungurbey Eğitim Kurumlarında yapıldı.

Kırkikindi Sohbetlerinin konuğu olarak Niğde İl Sağlık Müdürü Uz.Dr.Sayın Ali Rıza Erdoğan katıldı. Programın katılımcıları ise Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri ile ev sahibi Okul Sungurbey Eğitim Kurumlarının Öğrencileri oldu. Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Koçer, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Yiğit, Sungurbey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ahmet Korkmaz’ın da hazır bulunduğu programda İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan kendisi ve Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi sorumlusu Şuayip Sıtkı’nın yapımcılığını ve sunumunu yaptığı programda öncelikle katılımcılara ve öğrencilere projenin tanıtımı yapıldı. Daha sonra İl Sağlık Müdürü Erdoğan ile söyleşiye geçildi.

İl Sağlık Müdürü Erdoğan kendisine yöneltilen sorular eşliğinde sağlıklı yaşamın öneminden, halkımızın bilinçsiz ilaç tüketiminden, öğrencilik yıllarından ve hedeflerinden, sağlık alanında ki yeni gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

İl Sağlık Müdürü Erdoğan, öğrenciler ile sıcak bir sohbet havasında gerçekleşen söyleşide Tıp okumanın zor olmadığını, düzenli çalışılması gerektiğini belirtti.



 İl Sağlık Müdürü Erdoğan öğrencilerin sağlıklı yaşam konusunda düzenli bir yaşama sahip olmaları gerektiğini, akşamları geç yatılmaması ve sabahları erken kalkarak ders tekrarlarının yapılmasını, beslenme konusunda doğal olan yiyeceklerden yenilmesi ve düzenli yürüyüşler yapılmasının gerekliliği hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Programın sonunda Niğde Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Koçer , “Müdürlüğümüz tarafından yapılan Kırkikindi Sohbetleri bundan sonra da farklı konuşmacı ve misafirlerimizle devam edecektir. Programımıza katılan İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Ali Rıza Erdoğan Beye teşekkür ediyoruz. “ dedi.

Kırkikindi Sohbetleri sayesinde öğrenciler geleceklerine dair karar alma ve verme sürecinde bilgi sahibi olduklarının belirtti.

İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Ali Rıza Erdoğan böyle bir etkinlikte bulunarak öğrencilik yılarına gittiğini, en güzel dostlukların lise yıllarında yaşandığını, öğrencilerin bu yılları iyi değerlendirerek kendilerine iyi bir geleceğe hazırlaması gerektiğini söyleyerek program sona erdi.


 



Editör: TE Bilişim