Akpınar Dergisinin Eylül - Ekim 2016 sayısının önsözünde İsmail Özmel yazdı...

Abdülkadir Meragi 
ile Tanburi Cemil Bey’in sihirli mızraplarıyla Halil İnalcık ve Kazım Mirşan’ın eserlerini beraberce kucaklamadıkça, sunmaya çalıştığımız edebiyat,  sanat ve tarih sofrası daima eksik kalacaktır. Bu sanat ve tarih devleri dünyamızı sessiz sedasız terk ediyorlar, biz de arkalarından keşke yaşarken kapak konusu yapsaydık, en iyi duygularımızı ve yaptıkları işlerin büyüklüğünü anlatsaydık diye hayıflanıyoruz.

Bu yıl kültür sanat ve bilim dünyamızdan o kadar yıldız kaydı ki, belki bir vefalı ekip yılın kayıpları diye her yıl bir önceki yılın kayıplarını eserleri, anıları ve dostluklarıyla bırakıp gittiklerini bir cilt içinde toplamayı bir görev  bilerek  kaleme sarılsalar diyorum. Rahmet ve saygı dileklerimizle…

Prof. Dr. Nurullah Çetin, İsmail Özmel’in “Ah Bu Türküler” adlı şiirini yorumlayarak fevkalade güzel bir tahlil örneği yazmış. Karamanoğlu Mehmet Bey Fermanı’nı nasıl anlamalıyız sorusuna İsmail Özmel cevap vermeye çalışıyor. Prof. Dr. Ali  İhsan Kolcu,  Kenan Hulusi Koray ve Osmanoflar Romanı Üzerine vukuflu bir yazı yazdı, gelecek sayılarda da başka romancı ve romanların tahlilini sunmaya devam edeceğiz.

Bakü’den Vagif Sultanlı’nın Vatan adlı hikayesini, Abdülkadir Güler’in Ölümünün 43. Yılında Aşık Veysel Anılıyor başlıklı yazısını, R. Mithat Yılmaz’ın Babalara Dair Şurdan Burdan başlıklı, Murat Soyak’ın Anneler ve Çocuklar,  Mustafa Eryaman’ın Niğde Bağ Mescitleri adlı, Serpil Kaya’nın Bir Modern Zaman Masalcısı “Feridun Düzağaç” başlıklı yazıları  ile Prof. Dr. Ertuğrul Yaman’ın İLESAM genel merkezinde verdiği “Türkçe Bilinci” konulu konferans özetini beğenerek okuyacağınızı umuyorum.

Ayrıca Bekir Oğuzbaşaranİsmail ÖzmelMehmet BaşHarun KayaCemal KarsavranRasim Demirtaş,  Mehmet NacarM. Nihat MalkoçTuğba ÖzençCelil Özen’in şiirlerini sunuyoruz. Hepsini ilgiyle okuyacağınızı tahmin ediyorum.

Yeni kaybettiğimiz büyük tarihçiler Halil İnalcık ve Kazım Mirşan hakkında yazılarınızı beklediğimizi de belirtmek istiyorum.

Abone bedellerini posta çek hesabımıza ödemeyi ihmal eden okuyucularımıza hatırlatarak, hoşça kalın sağlıcakla kalın diyorum. İyi okumalar, sağlıcakla kalın…



İsmail Özmel


 
Editör: TE Bilişim