Bor Balkan Türkleri Derneği Başkanı Abdullah Özdamar, Akdeniz Balkan Türkleri Başkanlarına ev sahipliğinde bulundu.

Haber: Ali AKBAŞ

Akdeniz Balkan Türkleri Dernek yöneticileri Niğde ziyaretinde Niğde’de yaşayan soydaşlarını ve tarihi mekânları ziyarette bulundular.  

Niğde ve Bor ilçesine hayran kaldıklarını ve Bor ziyaretinde misafirperver davranışlardan duydukları memnuniyetlerini dile getiren Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Mükremin Duygun, Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Oktay Ulaşan, ve dernek yöneticileri Muttalip Balcı, Ahmet Atasoy önümüzde ki günlerde yapılacak olan farklı etkinliklerle Bor ve Borlularla inşallah daha da kapsamlı güzel etkinlikle birlikte tanışma, kaynaşma ortamları bulacağımıza inanıyoruz. Böylesine güzel insanları, tarihi ve coğrafi güzellikleri tanıma ve görme imkânına vesile olan değerli başkanımız Abdullah Özdamar ile Yönetim Üyesi kardeşlerimize şükranlarımızı ifade ederken, misafirperverliklerinden dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz ifadelerinde bulunan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyon Başkanı Mükremin Duygun yaptığı konuşmasında;" Ülkemiz zor ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Türkiye’miz üzerine yaşanan olaylar ve yaşanan terör olayları karşısında birlik ve beraberlik çağrılarında bulunuyor ve her zaman devletimizin yanındayız.

Bütün Balkan Türkleri biraz delidir… En delisi de benim, çünkü hazır kurulmuş sisteme karşı gelmek delilikse biz hepimiz deliyiz. Atatürk ve silah arkadaşları da Kurtuluş mücadelesine başlarken hain ve akılsız olarak sıfatlandırılmışlardır. Çok şükür ki mücadelede başarılı olmuşlar ve Cumhuriyeti kurarak bizlere armağan etmişlerdir. Çevremizdeki bizden farklı düşünenlere değer verelim. Çünkü onlar bu toplumu ayakta tutan dinamiklerdir." dedi.       

Bizim yaşadığımızı Suriyeliler yaşıyor

100 yıl önce Balkan Türklerinin yaşadıkları acının bir benzerini bugün Suriye’den Türkiye’ye sığının Suriyeli göçmenlerin yaşadığını ifade eden Bor Balkan Türkleri Derneği Başkanı Abdullah Özdamar, “Onları en iyi anlayacak insanlar Balkan Türkleridir. Çünkü onların bugün yaşadığı acıları bizler ve atalarımız yıllar önce yaşadık. İnsanın doğup büyüdüğü topraklardan ayrılmanın acısını ve ıstırabını yaşayan insanlar olarak ülkemizdeki Suriyelilerin neler hissettiğini herkesten çok bizler biliyoruz. Bu insanlara hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Atalarımız göç etmek zorunda bırakıldığında neler yaşadı ise bugün ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Soydaşlar ve Suriyeliler de onları yaşıyor. Bize kucak açmak, kardeş olmak ve ekmeğimizi paylaşmak düşer” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim