Ahmet Kuddusi, Anadolu velilerinin büyüklerindendir. Asıl adı Ahmet bin Hacı İbrahim’dir. 11 Nisan 1769 yılında Niğde’nin Bor ilçesi, Park bahçe yanındaki evde dünyaya geldi. Küçük yaşta müderris olan babasından ders aldı. 1786 da babası öldü.


 Ahmet Kuddusi önce Turhal’a sonra Erzincan’a, oradan Şam’a geçti. Mısırda bulundu, Hac için Mekke’ye vardı. Her uğradığı yer’in ilim ve gönül adamlarından feyiz aldı. Tekrar doğduğu yere Bor’a döndü. 1807–1810 yıllarında Osmanlı, Rus savaşlarına katıldı. Nefsini terbiye etmek için Mekke- Medine arasında uzun, yorucu yolculuklar yaptı. Yeniden Bor’a geldiğinde, din düşmanlarının hedefi oldu. Evinde bir müddet inzivaya çekildi. Onun kerametleri oldukça net ve açıktı.


Bir Cuma günü dostlarından biri evine geldi, Cuma namazına birlikte çıkmayı teklif etti. Ahmet Kuddusi Hazretleri ona;” Biraz bekle de gidelim” dedi. Teklif eden kişi vakit yaklaştı diye evden çıkarken ona;”Biraz bekleseydiniz iyi olacaktı, namazdan sonra sizi beklerim” diye misafirini uğurladı. Namaz çıkışı eve gelen misafirine yemek ikram etti. Sofrada taze hurma, o mevsimde asla bulunmaması gereken sebzeler vardı. Misafir şaşırdı ve “Efendim, bu sebze ve meyveler buranın olamaz, siz Cumayı nerede kıldınız* diye sordu. Kuddusi Hazretleri,” Eğer söz dinleyip biraz bekleseydiniz, ihlâsınızın karşılığını görecek, bizimle birlikte Cumayı Kabe de kılacaktınız.” buyurdu. Bu yüce velinin buna benzer birçok kerametleri müşahede edilmiştir.

Ahmet Kuddusi Hazretleri vasiyetinde;” Benim kefenimi Niğde bezinden yapın, Bor’un eski mezarlığına defnedin” buyurmuştur. Vasiyetiyle ilgili geniş bilgi Evliyalar ansp. 2.c, 24. sayfasında bulabilirsiniz.

Ahmet Kuddusi Hazretleri 1849 da Bor’da vefat etti. Kültür Bakanlığının yaptırdığı yeni türbesine ziyaret akını devam etmektedir.  C.Allah rahmet eyleye.
 Ahmet Kuddusi adına kurulan vakfı yine onun torunu Ali Eren tarafından yönetilmektedir.

Eserlerine; gelince;

1-Divan-ı Kuddusi, 2- Külliyat-ı Kuddusi Efendi,3-Divan,4- Pontname,5- Vasiyetname, 6- İcazetname, 7-Nesehih-i Ahmet Kuddusi, 8-Hazret’ül-Esrar ve Ganimet’ül-Ebrar, 9-Medayıh Risalesi,10- Muhtasar Tıbb-ı Nebevi,11- Mektuplar ve çeşitli konularda yazılan Arapça risaleleri vardır.