Başkent Niğde Vakfı Başkanı Musa Balaban, Niğde için yapılacak her tanıtımın Niğde'nin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesine büyük katkı yapacağına yürekten inandıklarını söyledi.

  

Bu yıl Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlemeyi planladıkları 3. Niğde Günleri’nin Niğde'de iç turizmin gelişmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirten Balaban, 3. Niğde Tanıtım günlerinin daha mükemmel olması için tüm Niğdelilerin desteğini ve katılımını beklediklerine vurgu yaptı. 

 

“Sayın Niğdeliler, Niğde'ye hep birlikte sahip çıkalım” çağrısında bulunan Balaban; ”Niğde'ye verdiği hizmetlerle halkın sevgisini kazanan Valimiz olmak üzere, Niğde Belediye Başkanımız, ilçe ve kasaba Belediye Başkanlarımız, Sivil Toplum Örgütleri, işadamları ve yerel basın son yıllarda dayanışma içinde birlikte ürettikleri projeler Niğde'nin ekonomik ve sosyal gelişimine büyük katkı sağlamıştır” dedi. 

 

Turizmcileri bu şehre yatırım yapmaya davet eden Başkent Niğde Vakfı Başkanı Balaban; “Yatırımcılara bu alanda her türlü desteği Niğde sağlayacağına inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu.

  

Balaban; “Niğdelilerin katkılarıyla gerçekleşecek olan bu tanıtım günleri için, Başkent Niğde Vakfı, Niğde Dernekler Federasyonu Niğdelilerin hizmetinde çalışmalarını sürdürme kararlılığını devam ettirmektedir” dedi.

  

Niğde’nin öncelikli olarak tarım sektöründe ülke geneline ve dünyaya ürettiği ürünleri satan bir İl olduğuna dikkati çeken Balaban, bunun yanında sanayi sektörü her geçen gün yeni yatırımlarla Niğde'nin ekonomik ufkunu açan bir il olduğunun altını çizdi.

 

 Niğde bir turizm kenti olma özelliğini son yıllarda iyice hissettirmeye başladığına işaret eden Balaban; “Kapadokya'nın merkezinde bulunan bu kentteki tarihi eserler, termal kaynaklar, Aladağ ve Bolkar dağları bu ilde sürdürülebilir bir turizm için yeterli fırsatları bizlere sunmaktadır” dedi.

 

Editör: TE Bilişim