3 Mayıs 1944 olaylarının yıl dönümü dolayısı ile Niğde Türk Ocaklarının tertiplediği programın konuşmacısı eğitimci yazar ve Niğde Türk Ocağı eski başkanlarından Gazi Karabulut idi.


Niğde Türk Ocağı salonundaki program, Niğde MHP il başkanı Bayram Güç, Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, Niğde MHP kadın Kolları başkanı Tuba Ersoy, bayanlar, üniversite hocaları, eğitimciler, öğrenciler ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Karabulut konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

“3 Mayıs 1944 Türkçülük- Turancılık davasının başlangıcına baktığımızda temelinde Türk Milliyetçilerine karşı girişilen bir susturma ve yıldırma politikalarının yattığını görürüz. MEB’e getirilen Hasan Ali Yücel, “komünist” olduğunu çekinmeden söyleyen arkadaş gurubunu da bakanlığının kadrolarına ve üniversitelere atıyordu. 

 Devletin her tarafına komünist kadroların yerleştirilmekte olduğu gören Nihal Atsız, devrin başbakanı Şükrü Saraçoğlu'na, iki “Açık Mektup” kaleme alır, Orhun Dergisi'nin 1 Mart 1944 ve 1 Nisan 1944 tarihli sayılarında başbakan ve devlet yetkililerini uyarmak için yayınlar. 

Nihayetinde Sebahattin Ali’yi harekete geçiren devrin yöneticileri H. Nihal Atsız Hakkında dava açtırır ve Türk Milliyetçileri için zulüm dolu yıllar başlar. Ancak bu mahkemeler ve tutuklamalar Türk milliyetçilerini yıldırmaz. Uzantısı dışarıda olan fikri akımlara karşı milletin değerleri ile örtüşen yaklaşımlar Türkiye’nin her yerinde karşılık görür. Bugün her tür, milli ve manevi değerlerimize karşı yürütülen yıpratmaları gören bir Milliyetçi düşünce sistemi var ise bunu o tarihlerdeki diriliş diyebileceğimiz hareke borçluyuz.

O zaman yapılması gereken “Ahde vefa imandandır” anlayışı doğrultusunda birlik şuuru ile hareket etmek; ekonomik meselelerimize, eğitim ile ilgili sıkıntılarımıza ve bölücülük akımlarına karşı çözüm önerilerimizi ortaya koyarak mazi ati köprüsünde geleceğe ait bir medeniyet tasavvuru inşa etmektir.








Editör: TE Bilişim