Niğde Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, artan maliyetler sonrası gelirleri giderleri kadar olmayan esnafların borçlarını ödemek için sıfır faizli uzun vadeli yeni bir yapılandırma gelmeli esnafa sicil düzenleme sağlanması gerektiğini ifade etti.

Göktepe sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarda şunları söyledi; “ Gelirleri giderleri kadar artmayan esnafımız, biriken borçlarını ödemek için krediye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyor. Esnafımızın birikmiş borçlarını ödeyebilmesi için sıfır faizli uzun vadeli yeni bir yapılandırma gelmeli esnafa sicil düzenlemesi de sağlanmalı. Sadece kamu bankaları değil, özel bankalar da ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımız için düşük faizli kredi imkânı sunmalı. Krediler ile yeni iş yeri açacak olan genç girişimcilerin de önü mutlaka açılmalı” dedi.

YENİ MARKET YERİNE BAKKALLARA BAYİLİK VERİN

Tarım kredi kooperatiflerinden bakkallara bayilik verileceğini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ifade etmişti. Vatandaşlarımıza ucuz ürün temini için önemli bir açıklamaydı. Yıllardır bahsettiğimiz tekelleşmeyi önlemek, piyasadaki enflasyonu kontrol altına almak için her köşe başında bulunan bakkal esnafımız sorumluluk almaya hazırdır. Devletimizle işbirliği yaparak işyerlerimizde belirli bölümler ayırarak vatandaşlarımıza temel ihtiyaç maddelerini belirtilen fiyattan satış yapmaya hazırız.200 binden fazla noktada, vatandaşlarımız uygun devlet destekli üründen faydala mış olur. Yeni mağazalar açarak birçok masraf ve maliyetle karşılaşmak yerine hazır kurulmuş mekânlar ile hizmete hızlı bir şekilde başlanmış olur. Bu projede devlet denetleme görevini yerine getirir.

Diğer taraftan Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişci, "bir zincir market ile tarım kredi kooperatifleri arasında platform oluşturulacak. Bu zincir marketin şubelerinde tarım Kredi’nin ürünleri satılacak. Bu açıklamayı da samimi bulmuyorum yine bir zincir marketin değirmenine su taşıyacaklar.200 binden fazla esnaf göreve hazır iken 7-10 bin mağazalı şirketlerle anlaşmak çok manidardır. Bizler kısıtlı sermayelerimiz ile üzerimizde düşen görev ve sorumluluğa hazırız. Yetki ve karar sizde” dedi.

Niğde'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Niğde'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Editör: TE Bilişim