Niğde Belediyesinde Teknoloji Atağı – 2  www.escmuhendislik.com.tr Niğde Belediyesinde Teknoloji Atağı – 2 www.escmuhendislik.com.tr

Kurban Bayramı’na yaklaşırken yoğunluk yaşayan kuaför ve berberler, müşterilerini bayrama en iyi şekilde hazırlamak için gece gündüz çalışıyor.
Her bayram öncesi aynı kalabalığın yaşandığını ifade eden berber esnafından Emre Kılavuz, herkesin genelde işini son güne bıraktığını söyleyerek, “Daha kaliteli hizmet almak isteyen vatandaşlar günler öncesinden işlerini hallediyorlar. Bayram öncesinde bir durgunluk vardı fakat bayramın yaklaşmasıyla işlerinin yoğunluk arttı, Bayram önceleri büyük bir sessizlik oluşuyor ancak bayrama iki gün kala, arife ve arifeden öncesi çok ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Bu da berber kardeşlerimizi yoruyor. Yorulan bir esnaf çok daha etik bir hizmet sunamıyor. Bunun bu şekilde oluşmaması için halkımızın kendileri ve çocuklarının saç ve cilt bakımları olmak üzere, arifeden birkaç gün önce bakımlarını tamamlamaları gerekir. Tabi bunu yapan vatandaşlar da var, fakat genel olarak insanlarımız özellikle son günü bekliyor. Haliyle bizlerde yoruluyoruz. Erkek kuaförlerin de yorulmamaları gerekmektedir. Malum, böyle bir durumda çok da hijyenik, etik ve güzel sanat icra edemeyebilirler. Bunu da hor görmemek lazımdır. Bayram öncesi hiç uyumayan esnafımız var. Yoğunluktan memnunuz ama yine de bütün müşterilerimize işlerini son güne bırakmaması konusunda tavsiyede bulunmamıza rağmen her kes son güne bıraktı. Son güne bırakılınca kaliteli hizmet alamıyorlar. Kuaför arkadaşlar da gerekli ilgiyi gösteremiyorlar. İki tarafın da memnun olabilmesi için son günlere bırakmamakta yarar var. Son güne bırakanlar oluyor, son günü isteyenler oluyor. Özellikle bu konuda istekli olanlar da var” " ifadelerini kullandı.