SMA Hastası Sevgi İçin Niğde’de Kermes Düzenleniyor SMA Hastası Sevgi İçin Niğde’de Kermes Düzenleniyor

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Acil Sağlık Hizmetleri eğitim proğramı kapsamında acil sağlık hizmetleri eğitmen ihtiyacınının karşılanması amacı ile ilimizde ilk defa Niğde il sağlık müdürlüğümüz uhdesinde “Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Becerileri Eğitimi” 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında Bor Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

 Eğitimin açılışına Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Projeler Daire Başkanı Uzm.Dr. Mustafa URAS İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr Harun YARDIMCI ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr Filiz EROĞLU'nun katılım sağlamıştır.  ve eğitimcilere hitaben açılış konuşması yapan Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Harun YARDIMCI 112 kapsamında eğitimlerin her geçen gün daha da çoğaldığını belirterek "Bunun olumlu meyvelerini sahada topluyoruz" dedi.

Dr. Yardımcı, "Bakanlığımız, Acil Sağlık Hizmetleri'nin vatandaşa hizmet götürürken minimum hata yapması için eğitimlere büyük önem veriyor. Gerek kendi Müdürlüklerimizin gerekse Bakanlığımızın düzenlediği bu tür eğitimlerle 112 personelinin meslekî bilgisinin artmasını hedefliyoruz. İnsan canının söz konusu olduğunu düşünürsek elbette bu eğitimler olmazsa olmazımızdır. Gelişen bilgi ve teknoloji çağında bu eğitimler her zaman olacaktır." diyerek daha sonraki günlerde de bu tür eğitim toplantılarına devam edileceğini belirtti.

Sağlık Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde ilimizde ilk defa gerçekleştirilen eğitime  Niğde, İstanbul ,Ankara ,Kayseri, Konya, Antalya, Kahramanmaraş, Siirt, Tunceli, Elazığ, Bayburt  Ve Denizli illerinden olmak üzere  toplam 24 katılımcı katılmaktadır. Ayrıca eğitime Bakanlığımızdan 2 eğitmen Rize, Giresun, Bursa,Mersin ve Aksaray illerinden 1’er eğitmen katıldı. 

    Bakanlığımız eğitmenlerinden Nagihan ÖZ KEÇELİ koordinatörlüğünde eğitimciler tarafından katılımcılara "Yetişkin Eğitimi, Öğretim Araç gereçleri, Olumlu Eğitim Ortamı, İletişim, İnteraktif Eğitim Teknikleri, Ölçme ve Değerlendirme ve Sunum Becerileri" konularında eğitim verilmiştir. Düzenlenen eğitimi ziyaret eden İl Sağlık Müdürümüz Dr. Koray OKUR ilimize misafir olarak gelen katılımcılara ve eğitmenlere başarılar diledi. 

Editör: Selim GÖKEL