Niğde Belediyesi’nin, Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi kapsamında, yıkılmasına karar verilen yapıların yıkım çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

 

147 parselde bulunan ve hak sahipleriyle anlaşma sağlanan 159 yapının yıkımının tamamlandığı bölgede yıkım işlemlerinin bitirilmesinin ardından, hemen yapım ihalelerine başlanacak.

Niğde Belediyesi’nin “Yüzyılın Projesi” olarak adlandırılan ve kentin, tarihi, turistik, kültürel ve sosyoekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak olan “Niğde Kalesi ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi” bütün hızıyla devam ediyor.

159 YAPININ YIKIMI TAMAMLANDI

Kale, Alaaddin, Balhasan, Eskisaray, Songur ve Burhan Mahallelerinde 12,5 hektar alanı kapsayan proje kapsamında, rızai anlaşma ile kamulaştırma yapılan 688 hak sahibine ait taşınmazların yıkımı tamamlanma aşamasına geldi. Yıkılmasına karar verilen yapılardan 147 parselde bulunan 159 yapının yıkımı tamamlandı.

YAPIM İHALESİNE HEMEN BAŞLANACAK

Alanda yer alan tescilli ve korunacak yapıların Rölöve, Restitüsyon-Restorasyon Projelerinin hazırlanması ve Kurulda onaylanma süreçlerinin devam ettiği proje kapsamında, yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından, kısa süre içinde yapım ihalelerine başlanacağı belirtildi.

Niğde Yeşilburç’ta Asırlık Gelenek Helva Şenliği Niğde Yeşilburç’ta Asırlık Gelenek Helva Şenliği

BAŞKAN ÖZDEMİR ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Kale ve çevresindeki yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde’nin ve Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi’yle ilgili sürecin yoğun bir tempoyla devam ettiğini söyledi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Bölgede anlaşma yapılan hak sahiplerine ait yapıların yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindiğine işaret eden Başkan Özdemir; “Burada korunacak tescilli yapıların korunması, bölgedeki yapıların restitüsyonu, restorasyonu ve rekonstrüksiyonu yapılması amaçlanmaktadır. Geleneksel dokuya uygun olarak yapılacak ticarethane, konut ve sosyal donatı alanları ile bu bölgemiz hem korunacak hem de yenilenecektir. Bölge her anlamda bir cazibe merkezi haline gelecektir.” Dedi.

NİĞDE ÇAĞ ATLAYACAK

Tarihi Niğde Kalesi ve etrafında devam eden proje tamamlandığında, kentin tarihi ve kültürel açıdan zenginliğinin gelecek nesillere taşınacağını ifade eden Başkan Özdemir; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla ilan edilen proje tamamlandığında, kentimiz ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan adeta çağ atlayacak. Tarihi yapıların aslına uygun olarak restore edileceği bölgede, yine geleneksel yapıya uygun butik oteller, çarşılar, alışveriş merkezleri yapılacak.” Diye konuştu.

1-20

Editör: Selim GÖKEL