Hak İş Konfederasyon il Başkanı, Hizmet İş sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel, Hizmet-İş Sendikasının, üyelerin desteğiyle Türkiye’nin Hak-İş’ in ve Genel İşler İşkolunun en büyük sendikası olduğunu, Niğde’de de üyesi en çok olan sendika olduklarını, Yayınlanan istatistiğe göre, Hizmet-İş Sendikasının üye sayısı 301 bin 456 olduğunu belirtti.

Hak İş Konfederasyon il Başkanı, Hizmet İş sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel,31 Mart Mahalli İdareler genel seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte Hak-İş ve Hizmet İş Sendikası olarak Niğde genelinde bulunan belediyelerimizi ziyaret ederek yeni seçilen belediye başkanlarımıza hayırlı olsun temennisinde bulunup, sendikamız hakkında bilgilendirmeler yaptık. Sendika olarak il genelinde işten çıkartma olaylarının fazla yaşanmadığı sadece iki beldede yaşandığını onunla ilgili olarak da çalışmalarımız devam etmektedir. Sendika olarak her daim hak ve adaletten yana hareket ederek işçilerimiz yanında olmaya çalıştık ve olamaya da devam edeceğiz” dedi.

HİZMET-İŞ Sendikasının 45 yıllık bir Sendika olduğunu belirten Yenel; “ Sendikamız 1979 yılında kurulmuştur. Dili, rengi, cinsiyeti, inancı ne olursa olsun, herkesin insanlık aleminin saygın bir bireyi olma hakkına sahip olduğunu kabul etmektedir. Hizmetle emek arasında bir tamamlayıcılık olduğundan hareketle, ‘Önce İnsan Önce Emek’ sloganını benimsemiştir. 46 yıldır güçlenerek ve büyüyerek faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Ulusal ölçekte HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı ve uluslararası alanda Kamu Hizmetleri Enternasyoneli – PSI (Public Services International) ve Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu – EPSU (European Federation of Public Services Unions) üyesi olan Sendikamız, Türkiye’de 20 numaralı Genel İşler İşkolu’nda faaliyet göstermektedir ve ağırlıklı olarak yerel yönetimlerde belediyelerde örgütlü olduğunu belirtti.

Niğde’de vatandaşlar buna yöneldi Niğde’de vatandaşlar buna yöneldi

“TÜRKİYE’NİN, HAK-İŞ’İN VE GENEL İŞLER İŞKOLU’NUN EN BÜYÜK İŞÇİ SENDİKASI

Yayınlanan istatistiğe göre, Hizmet-İş Sendikasının üye sayısı 301 bin 456 olduğunu ifade eden Yenel;  HİZMET-İŞ Sendikamız, üyelerimizin desteğiyle Türkiye’nin HAK-İŞ’ in ve Genel İşler İşkolu’nun en büyük sendikasıdır. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak adaletten ve zulme karşı mazlumdan yana taraf olduk. “Sendikamız yaptıklarıyla, başarı hikâyeleriyle Türkiye sendikal hareketine çok şeyler kazandırmıştır. 12 Eylül askeri darbesinden sonra Türkiye’nin en büyük, en uzun ve en başarılı grevlerini sadece Sendikamız ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalar yapmıştır. 6 bin işçiyle 22 gün süren Ankara Büyükşehir Belediyesi grevimizde, Bursa da, Konya da, Çankırı’da yaptığımız grevlerimizde büyük başarılara imza attık. 2019 yerel seçimlerinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından bir kısa mesajla işlerinden edilen işçiler için inançla ve azimle mücadele ettik. İşten çıkarılan işçilere sadece sendikamız çıktı. İstanbul’da bir yandan eylem yaptık, bir yandan da örgütlü olduğumuz şirketlerde çalışan üyelerimiz için toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürüttük. İstanbul’da sendikal literatüre girecek bir başarıya imza attık.  7 ayın sonunda eylemimize katılan tüm işçileri işe geri aldırdık. Bolu’dan Ankara’ya 200 kilometre işlerinden edilen işçiler için adım adım yürüdük. Bu mücadeleleri üyemiz olsun ya da olmasın haksızlığa uğrayan tüm emekçiler adına ortaya koyduk ve hep birlikte büyük başarılara imza attık” dedi.

 Hal-İş konfederasyonu Niğde il Başkanlığı ve hizmet iş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı olarak elimizde faaliyet gösteren belediyelerimiz de işten çıkarılmaları üzülerek takip etmekteyiz işten çıkarılan bütün üyelerimizin her zaman arkasında durduk bundan sonra durmaya devam edeceğiz haksız yere işten çıkarılan bütün üyelerimizin adına şu an hukuksal olarak davalarımızı açmış bulunmaktayız Tek bir işçi dahi olsa onun hakkını hukukunu savunmak bizim boynumuzun borcudur. Sizlerin aracılığıyla bütün üyelerimize destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz çünkü biz onların sayesinde şu an Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de üyesi en çok olan sendikayız. Buradan belediye başkanlarımıza seslenmek istiyorum haksız yere işten çıkarmalara son verilmesini arzu ediyoruz.  Çünkü bu işçiler ekmeğinin peşinde koşan kişilerdir siyasi malzeme haline getirmek bu kardeşlerimizi ve bizi çok üzmektedir” diye konuştu.

Editör: Selim GÖKEL