Niğde Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Çağdaş Özmen bugün sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

Çağdaş Özmen'in paylaşımı aynen aşağıda; 

Niğde’de “kale dönüşüm projesi” adı altında devam eden tarih katliamı son hız devam ediyor.

Niğdenin son Bektaşi postnişi Mecidi Baba’nın kabri ortadan kayboldu. Daha önce tüm itirazlarımıza rağmen kabrin de içinde bulunduğu taş ev tescilli bina olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştı. O zaman kabri koruyarak çevresine yakışan bir düzenleme yapılacağı söylenmişti. Şimdi kabir de ortadan kayboldu.

Laf dine, ecdada gelince mangalda kül bırakmayanlar iş ranta gelince ne din dinliyor ne ecdat. İki cihanda da lekeli ve büyük vebal altındasınız.

Ayrıca, Danıştay kararına rağmen halen devam eden tüm yıkım ve ihale süreçlerinin tamamı kanun dışıdır. Yüzlerce hak sahibini mağdur ederek, hukuk kanun tanımadan iş yapanların sonu hayır değil.

Son olarak defalarca dile getirdiğimiz bir konuyu bir kez daha yüksek sesle dile getirmek istiyorum:

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kale dönüşüm projesine karşı değiliz”. Bu proje 1996 yılında kararı alınmış bir CHP projesidir. Bizim itirazımız rant uğruna mağdur olan hak sahipleri ve katledilen tarihi ve kültürel varlıklarımız ile ilgilidir. Kaledeki yenileme çalışmasına karşıymışız gibi bir algı operasyonu yürütmeye çalışan zavallılar bilsin ki Niğde halkı bu yalanı yutmaz.

Niğde Belediyesi’nden Doğalgaz Dönüşüm Desteği Niğde Belediyesi’nden Doğalgaz Dönüşüm Desteği

Editör: TE Bilişim