İstanbul’da Niğde derneklerinin önemli bölümü bir araya gelip bir federasyon çatısı altında birleşmiş.

Farklı köy, kasaba, ilçe dernekleri buluşmasına katıldım.

Çamardı Dernek Başkanı Mehmet Gök organize ettiği kahvaltıda federasyon yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti.  Hemşerilerimi bir arada görünce mutlu oldum.

 Yıllarca Niğde derneklerinin birleşmesi yönünde yazılarım oldu. Bugüne kadar bu gerçekleşmedi ama Ankara ile İstanbul’da federasyonlaşma süreci oluştu. İstanbul için yakın sayılacak süreçte önemli bir birleşme olumlu seyir içinde. Toplantıya katılım yüksekti. İstekli ve bir şeyleri yapma düşüncesi vardı.

Dernek başkanları ve konfederasyonda yer alan isimlerde şöyle: Yürütme kurulu Başkan Mustafa Tokaç, Başkan Vekili Tuğrul Urhan (NİHADER), Başkan Yardımcıları İbrahim Üney (Yakacık),  Muharrem Yiğit (Bağlama), Erhan Bağca (Nar ), Durmuş Bayfidan (Akçaören),  Resul Bozkurt (Anadolu Yak. Der. Bşk), Genel Sayman Ramazan Öz (Pınarcık), yönetimde bulunan diğer isimlerde Burhan Yalçın (Kayırlı), Ömer Doğanlar (Koyunlu) Ergin Çelik (Asmasız), Mehmet Gök (Çamardı), Cuma Yiğitbilek (Uluören), İlker Seyrek (Hacıbeyli), Ahmet Altın (Fesleğen) Denetim Kurulu Azmi Göktaş (Nar), Murat Temur (Nihader), Adem Kuş (Hacıbeyli),  Disiplin Kurulu: Himmet Tuzhane (Kayırlı)  Ethem Avşar (Bağlama), Recep Erkol (Uluören) Yedek Üyelerde: Halil Evren, Mustafa Ergül, Zekeriya Kılıç, Nuri Erdoğan, Nurettin Özcan, Mustafa Sarıyer, Fazlı Suna, Mümtaz Korkmaz, Cemal  Ceratan, Mustafa Öztürk, Fatih Ayhan, Yusuf  Evrense, Feridun Çiftçi, Hasan Altın, Denetim Ve Disiplin Yedek Üyeler  Mustafa Demirci, Fatih Karaaslan, Durmuş Ayhan, Adem Doğan, Ömer Yavuz, Durmuş Öztürk.

 

İstanbul Niğde dernekler Federasyonu Başkanı Mustafa Tokaç toplantı gündeminde yapmayı planladıkları çalışmaları anlatarak toplantıyı açtı.

 

 Niğde için elbirliği ile herkesi içine alacak bir birliktelik için çalışacaklarını söyledi. Bendenden de konuşmam istenince Niğde tarihi ve Niğde ile ilgili düşüncelerimi paylaştım. Niğde için tarım, hayvancılık ve turizm ile birlikte nasıl kalkınacağı konusunda düşüncelerimi anlattım. Yıllara dayalı tecrübelerimi paylaştım.

 

 Niğde’yi Niğdelilerin öncelikle tanıması gereğine vurgu yaptık. Niğdelilerin sevgi ve samimiyetle birlikteliklerini geliştirmeleri gereği üzerine vurgu yaptım. Niğde ilinin zengin kültürel kimliğini, folklorunu anlattım. Niğde için ne yapılabilir üzerinde düşüncesi olanlarda görüşlerini açıkladı. Şenol Bengü, Hacı Mustafa Çopur, Hikmet Soycan, Ali Okatan, Yusuf Gökçen, Kenan Gündüz, Hacı Ali  Yavuz  gibi Niğde sevdalısı hemşerilerimizde toplantı konukları idi.

 

Niğdelilerin Niğde dışında Niğde için yarattıkları enerji doğru değer bulmalı ve herkes herkesim bu çabalara destek vermeli. Ayrışmadan dağılmadan Niğde için elbirliği ve işbirliği içinde çalışmanın yararı büyük olacaktır.

 

Niğde için taş üstüne taş koyarak emek veren herkesin çabasını alkışladım. Bu bağlamda yeni oluşumlarında başarılı olmasını diliyorum.