İnsanları dinlerinden soğutmak

Abone Ol
Ön plana getirilenlerle geri planda kurgulananlar geleceğe problem taşıyacak yolları açıyor!
 
12 Eylül 1980 darbesiyle  tutuklananların, gece – gündüz sürekli İstiklâl Marşı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okutularak bunlardan adeta nefret ettirildiklerini biliyoruz. O zamanlar bu acıları, baskıları, zulümleri yaşayanların anlattıkları emperyalist yönlendirmeler vasıtasıyla millî değerlere ne yapılmak istendiğini de bize gösteriyor.
 
Darbe döneminde bu yapılanların bugünlere ne denli kapılar açtığını ve  emperyalizmin darbecilere insanlarımızın fert fert burunlarını sürtürtürme görevi verdiği anlaşılıyor. Hukuk kapılarının kapatıldığı, vicdanların sükut ettiği, adaletin rafa kaldırıldığı böyle dönemlerin yöneticilerinde inanç, insan sevgisi, ahlâk gibi unsurları da göremiyoruz.
 
Bugün AKP yöneticileri de her kesime «dindar görünerek» kötülük yapıyorlar. Adaletsizlik yapan, zulmeden, haksızlık yapan, hak – hukuk tanımayan, insan haklarına saygı göstermeyen, Peygamberimizi hayatlarından, hutbelerden, ezanlardan  çıkaran bir zihniyet size soruyorum, Müslüman olabilirler mi?
 
 
 
Eğitimde zorlamalar, dinde zorlamaları ayyuka çıkaracak. 10 yılda dindar gençlik yetiştiremeyenler, 10 yıl sonrasında etli - butlu, önü alınamayan sorunlar üretecekler.
 
 
Başında türban, alt tarafında mini etek ve  makyajlı nesil, AKP’yi temsil eden bunalımlarla, huzurlarınızda boy gösterecekler.  Sizin çocuklarınız, haklarını aramak, seslerini duyurmak için,  pankart taşıyamayacaklar, maddî ve manevî sefaletlere dur diyemeyecekler. Körpe çocuklarınıza verilecek 8 yıl hapis cazası ve terör örgütü üyesi olma suçlaması boyunlarına asılacak. Gençliğin iktidar tarafından dindar gençlik yetiştireceğiz söylemleri arasında nasıl  savrulduklarını ibretle seyredeceksiniz!
 
 
 
 
Paris, 06.06.2012
 
 
¤  11 Haziran 2012
Dinlerin temelinde tevazu, yardımlaşma,barış olsa gerekir. Ne var ki; günümüz dincilerinde gösteriş, mal tutkusu ve kindarlık zirve yapıyor. Yazınız, bu tür takiyyecilere ;ama, oralı olmazlar ki..
 
http://edebiyatgalerisi.net/2012/06/insanlari-dinlerinden-sogutmak.html/#comments
 
 
 
http://www.yenihaber.be/go.php?go=3072849&do=details&return=last_news&pg=1
http://www.mevzuvatan.com/haber/6083-insanlari-dinlerinden-sogutmak.html
http://www.politikserzenis.com/2012/06/insanlar-dinlerinden-sogutmak-uzeyir.html
http://manavgathaberi.com/insanlari-dinlerinden-sogutmak#more-38303
http://www.facebook.com/nevin.celik.501?newfriend