Ortalama bir Anadolu kenti olan Niğde’mizin,  futbol takımının en az 2.lig düzeyinde temsil edilmesi bu memleketin olmazsa olmazlarından.
Çim zemin üzerindeki o mücadeleyi izlemek, heyecanını yaşamak, stat koltuklarında hop oturup hop kalkmak, futbol bir spor olmanın dışında da çok anlam taşır diyenlerimizi haklı çıkarır.
İşte yeni sezonda Niğde Anadolu Futbol Kulübü ismi altında, Altınordu futbol takımı ile bağ kuran ve ileriye yönelik daha kurumsal bir kimlik kazanan Niğde’mizin takımı, 2.lig Beyaz Gruptaki 2018 – 2019 sezonunun ilk maçı için, kendi sahasında İnegöl Sporu konuk ediyordu.
Rakip takım seyircisi ile tek yürek Ömer Halisdemir tezahüratları statta yankılanırken, İnegöllü taraftarlara hoş geldiniz tezahüratını Niğdeli seyircilerin bir ağızdan yapması, ayrı bir güzellik olarak göze çarpıyordu.
Açık tribünde yer yer boşluklar gözlenirken, arkasına kapalı tribündeki ateşli taraftar kitlesini alan kentin takımı, futbol oynamaya müsait çim zemin üzerinde sezonu açan ilk başlama vuruşunu yapıyordu.
6. dakikada kendi sağ tarafından yüklenen konuk takımın atağını defansımız uzaklaştırıyor, 9 dakikada ise konuk takımın defansı arkasına atılan topta Mehmet Öztürk yatarak müdahale etmek istemesine rağmen gol için yetişemiyordu.
13 dakikada sağ kanattan yüklenen takımımız sonuç alamazken, bu dakikalardan sonra konuk takım orta sahadaki baskısını arttırıyor, 17. Dakikada ise kendi sağ kanadından tehlikeli bir şekilde gelen atağı akıllıca bir faulle kesen Taner Yılmaz, sarı kart görüyordu.
22. dakikada takımımızın sol kanadında yapılan sert harekete kızan Yavuz İncedal’ın, gelen topa sinirle vururken ayağındaki ayakkabıyı da sahaya yollaması, gülümsemelere yol açıyordu.
Sıcak havanın etkisini azalmak için verilen su molası sonrası maç devam ediyordu
25. dakika da soldan gelişen İnegöl atağında Orhan’ın attığı sert şut az farkla kale direğimizin üzerinden dışarı gidiyor, 28. Dakikada ise Niğde’nin atağı rakip kalecinin elinde eriyor ve hemen oluşan İnegöl atağında atılan sert şut direği sıyırıyordu.
33. dakika da sağ kanadı zorlayan takımımız sonuç alamazken, 35. Dakikada İsmail Güven’in şutu üstten dışarı çıkıyor, 43. Dakikada hızlı çıkan Musa Caner’in kontra atağında rakip defans son anda anca müdahale ediyordu.
45. dakikada Olcay yaptığı müdahale sonrası sarı kartla cezalandırılıyordu.
2 dakika uzayan ilk yarının ilk uzatma dakikasında günün hayal kırıklığı yaşatan futbolcusu Mehmet Gürkan Öztürk kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, aşırtmak istediği topu rakip kalecinin ellerine bir hediye misali bırakıyor ve takımını mutlak bir golden ederken, ilk yarı skorunu da 0 – 0 olarak tescil ediyordu.
2. yarıya İnegöl başlama vuruşunu Niğde Anadolu Spor ise gol vuruşunu yaparak başlıyorlardı. Başlama vuruşuyla beraber presle topu sol kanatta kazanan takımızın çıkardığı sert şutu anca çelen rakip kalecinin önünde biten Musa Caner, topu filelere yollarken, tribünleri coşkuyla ayağa kaldırıyordu.
Niğde Anadolu: 1 – İnegöl: 0 skoru tabelaya yazılıyordu.
56. dakikada takımımızda Şevki, yerini Fatih Aktay’a bırakıyordu.
Orta saha mücadelesine dönen müsabaka da 60.dakikada gelişen Niğde atağını faulle kesen konuk oyuncu Osman sarı kart görüyor, 63. Dakikada İnegöl’den Arif ve Yaşar oyuna giriyordu.
Su molası eşliğinde 70. dakikada konuk takımda Cengiz oyuna giriyor, 72. Dakika da ise Niğde Anadolu da Olcay yerini Mert Çakar’a bırakıyor, akabinde soldan gelişen atağımız rakip ceza alanı içerisinden uzaklaştırılıyordu.
78. dakikada ceza alanımız karışırken top kaleci Eser de kalıyor, 82. Dakika da ise İnegöl atağında defansımızın ters vuruşu şans faktörünün yanımızda olması vesileyle, gol olmadan çok az farkla dışarı çıkıyordu.
84.dakikada sol taraftan serbest vuruştan gelen topu Eser son anda tokatlayarak dışarı çeliyordu.
88 de Mehmet Öztürk yerini Anıl’a bırakıyor,  90.dakikada ise kaleci Eser sarı kart görüyordu.
Maç 5 dakika uzayıp tam da bu skorla bitecek derken…
90 + 3 de sağdan gelişen İnegöl Spor atağında, havadan ortalanan topa uzun boyuyla yükselen Yaşar Çetin topu Eser’in sağ tarafından üst köşeye bırakarak, takımının beraberlik golünü atıyordu.
Son dakika golüyle beraberliğe razı olan Niğde Anadolu Spor ise…
Pişirme kıvamına getirdiği İnegöl Köftesini, midesine indiremiyordu.
 
 
 
.