MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, bütçe görüşmelerinde söz olarak 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin Niğde üzerindeki sorunlarını dile getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmeleri kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2024 Yılı Bütçeleri üzerine söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Niğde Milletvekili Cumali İnce, Niğde’de depremden zarar gören bölgelerde biran önce kentsel dönüşüm çalışmalarının başlaması gerektiğini belirterek, “Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı nezdinde Niğde olarak talebimiz, malumunuz asrın felaketi dediğimiz 6 şubat Kahramanmaraş merkezli deprem, diğer illerimizle beraber Niğde ilimizi de etkilemiş olup ilimiz afet bölgesine dahil edilmişti. 

Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar Niğde’nin Seçimi – Notlar – Sayılar - Oranlar

Öncelikle buradan bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı dileklerimi yenilemek istiyorum. Bu felaket neticesinde ise Niğde’mizde ağır, orta dereceli yıkılacak bağımsız bölüm sayısı 419 konut, 270 işyeri olmak üzere toplam 689 bulunmaktadır. Bu noktada toplu konut idaresi tarafından ilimizdeki hemşerilerimizin de mağduriyet yaşamamaları adına kentsel dönüşüm projesi için bir an önce harekete geçirilerek yıkılan ve yıkılacak yerler için desteklerinizi ivedi olarak beklediğimizi buradan söylemek istiyorum. 

Bakanlığımızdan Niğde için talep ettiği konuların 2014 yılı içerisinde tamamlanmasını talep ediyorum” dedi. 

Editör: Selim GÖKEL