Niğde İl Genel Meclisi 2023 yılı Kasım ayı olağan toplantısı ikinci birleşimi, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda Meclis Başkanı Nusret Teksin’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Teksin Başkanlığında yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

Demokrasi mücadelesinin 8. Yıldönümünde Niğde yine tek yürek Demokrasi mücadelesinin 8. Yıldönümünde Niğde yine tek yürek

Gündemde bulunan maddeler, İlimiz Merkez Yaylayolu Köyü 1715 nolu parselde Sanayi Alanı amaçlı yapılan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına askı süresinde yapılan itirazların değerlendirilmesi konusunun görüşülmesi ve oylanması. İlimiz Merkez Tepeköy Köyü, köy yerleşik alan genişleme sınırının belirlenmesi ile ilgili Imar ve Bayındırlık Komisyonu Raporunun görüşülmesi ve oylanması. İlimiz Bor İlçesi Bereke Köyü 125 ada 3 ve 4 nolu parsel ve 136 ada 3 nolu parselde yapılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporunun görüşülmesi ve oylanması görüşüldü ve meclis tarafından kabul edildi.

MECLİSİN GÜNDEMİN ULUKIŞLA ÖĞRETMENEVİ

Ulukışla ilçesine yapılması planlanan Öğretmenevi yılan hikayesine döndü. Her il genel meclis toplantısında gündeme gelen Ulukışla ilçesi öğretmenevi inşaatı bir türlü yer belirlenmesi nedeniyle bir türlü yapılamadı. Ulukışla öğretmenevi yapım işi yer belirlenmesinden dolayı yılan hikâyesine döndü. Dun gerçekleştirilen il genel meclisinde tekrar gündeme gelen öğretmenevi için yer belirleme için çalışma başlatılacak.

Editör: Selim GÖKEL