Niğde- Hak-İş Konfederasyonuna bağlı hizmet İş Sendikası 1. Olağan kongresi yapıldı. Yapılan kongre sonunda Kadir Yenel yeniden Niğde Şube Başkanlığına seçildi.


Hak-İş Konfederasyonuna bağlı hizmet İş Sendikası 1. Olağan kongresi genel merkezden gelen misafirler, delegeler ve davetlilerin katılımları ile gerçekleştirildi. Bir restoranın salonunda gerçekleştirilen olağan genel kurulda, Hizmet İş Sendikasının içerisinde bulunan ve daha önce Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından Hizmet-İş Sendikası Şube başkanı olarak görevlendirilen Kadir Yenel ve ekibi yapılan seçim sonunda tekrar göreve getirildiler. 


Yapılan Kongreye katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir bir konuşma yaparak,  “- Hak-İş Sendikasının her zaman işçinin yanında olduğunu gösterdiğini belirterek, seçim öncesi bir tane bile işçi çıkarmayacağını söyleyenlerin seçimin ertesinde binlerce işçiyi kapının önüne koymuşlardır. Bir zamanlar Niğde de çok eskiye bakmamak lazım Niğde de daha önce emekli olan işçilere emeklilikleri verilmemiş dağın başında arsa araziler verilmiş. Belediye işçisinin daha öncelerde bırakın izin parasını maaşını bile alamadığı dönemler geçirdiler.  Sendika ve sendikacılık çok önemli. “ dedi. 


Niğde hizmet-İş Sendikası Şube Başkanlığına seçilen Kadir Yenel de yaptığı konuşmasında,  “- 13 ay önce Genel Başkanımız Mahmut Arslan tarafından kutsal bu görev bana tevdi edilmişti. Benim Hak-İş ve hizmet İş ile olan bağım uzun yıllara dayanmaktadır. Her zaman hayalini kurduğumuz bu camianın içerisinde aktif bir şekilde görev almamızı sağlayan Rabbime şükürler olsun. Sendikamız önce insan sonra emek olduğunu her zaman göstermiştir. Bizalın terinin kursallığının ne olduğunu çok iyi bilen bir ekibiz. Bu dayanışmayı gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sendikamızın olağan kongresine canlı olarak katılan Hak-İş konfederasyonu Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a ve burada bizimle beraber olan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Halil Özdemir ve Mehmet Keskin, Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Adana Abdurrahman Yücel, Aksaray Şube Başkanı çevre illerin şube başkanları, üyeler ve delegelerimize çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Editör: TE Bilişim