Niğde Halk Eğitimi Merkezi 1 Eylül 2023 tarihinden bugüne kadar Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik ,Genel, Kişisel Gelişim ve Okuma Yazma kurslarında toplam 558 kurs açıldığını belirten Niğde Halk Eğitim Müdürü Orhan Çetin, Halk Eğitim olarak açtıkları 553 kurstan 12 bin 142 kursiyerin faydalandığını belirtti.

Halk Eğitim Müdürü Orhan Çetin; “ 2023-2024 Eğitim öğretim yılında,  1 Eylül 2023 tarihinden bu güne kadar , Sosyal-Kültürel, Mesleki ve Teknik ,Genel, Kişisel Gelişim ve Okuma Yazma kurslarında toplam 558 kurs açılmıştır. Bu Kurslardan; 383 Tanesi Sosyal ve Kültürel kurslar ( Almanca, İngilizce, Diksiyon, Resim, KPSS (Lisans, Önlisans) e- KPSS, Hüsnü Hat, İşaret Dili, Bağlama, Ney, Türk Sanat Müziği Voleybol, Futbol, Halk Oyunları,Atletizm vb.) kurslarımızdan toplam 8 bin 333 kursiyerimiz faydalandı. Öte yandan 175 tanesi ise Mesleki Kurslar ( Emlak Danışmanlığı, Dikiş- Nakış ,İğne Oyası, El Örgüsü, Bilgisayar , Muhasebe kursları vb.) bu kurslarımızdan ise 3 bin 809 kursiye faydalandı. 57  tanesi ise İş birliği içinde açılan kurslarımız. ( Bu kurumlar Niğde Ömer Halisdemir Ünüversitesi, Niğde Belediyesi , Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan kurumlar, Halk Sağlığı Merkezi, Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, ÇEDES,  Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Niğde Müftülüğü, Gençlik Merkezleri,  İl Göç İdaresi Müdürlüğü vb.) 5 Adet Köy ve Kasabalarımızda açılan kurslarımız. ( Bunlar Alay Kasabası, Yıldıztepe Kasabası,Tırhan köyü, Yeşilburç Köyü ve Fertek Köyü). Bu yıl yeni olarak Gelinlik Dikimi ve Seramik kursumuz açılmıştır. Yukarıda bahsedilen sadece birkaç kursumuz. Bunların dışında da açılan kurslarımız vardır” dedi.

 HEM Müdürü Çetin; “Ayrıca İstihdama yönelik açtığımız kurslardan 756 saat kurs bitirme belgesi ile Mesleki Eğitim Merkezine başvurarak Ustalık ve Usta öğreticilik belgesini alanlar hem işyeri açabiliyor hem de Halk Eğitimi Merkezlerinde Usta Öğretici olarak görev alabilmektedirler.     Yetişkinlere yönelik Okuma Yazma kursları, Açık Öğretim Ortaokulu ve  Açık Öğretim Lisesine kayıtlar yapılarak toplumun eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sağlamaktayız. Yılda 3 dönem ( Aralık, Mart ve Temmuz aylarında) sınav yapılmaktadır.   Bunun için 2023-2024 Eğitim öğretim yılında hedefimiz, halkımızın istekleri doğrultusunda kursiyer sayımızı daha da yukarı çıkarmaktır. Bunun için; “Öğrenmek için hiçbir zaman geç değildir. Niğde Halk Eğitimi Merkezinde herkese göre mutlaka bir kurs vardır.”  Sakın geç kalmayın” diye konuştu

Niğde Halk Eğitim Müdürlüğü olarak yeterli kursiyer sağlanması yeni kurs açabileceklerini ifade eden Çetin: "Bakanlığımız şuanda genel müdürlük olarak çok yoğun kurs programları hazırlıyoruz. Bizde güncelleme yaparak genel müdürlüğümüze gönderiyoruz. Kurslar 12 kişiyi bulduğu zaman açıyoruz. Tüm kurslarımızda yoğun bir talep oluyor. Kişisel gelişim kurslarında yoğun talep oluyor, bilişim kurslarında, kültürel kurslarda yoğun talepler oluyor. Yani insanlar halk eğitim merkezlerini tanıdıkça burada nasıl bir eğitim alabiliriz nasıl kendimizi geliştirebiliriz felsefesinden hareketle gelip detaylı bilgi alıyorlar. Kursta merkezi olarak da bir sınırımız yok. Biz tanıtımını yapıyoruz ama şuanda mahallelerimizde yoğun kurslarımız var, köylerimizde, kasabalarımızda var bize gelemeyenlerin biz ayağına gidiyoruz. Yani kursiyerleri oradan buraya getirme amacımız yok yerinde eğitim birinci önceliğimiz böyle daha çok kişiye ulaşıyoruz “dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığında “Benim Ustam Projesi” Gerçekleştirildi Cumhuriyet Başsavcılığında “Benim Ustam Projesi” Gerçekleştirildi

Editör: Selim GÖKEL