Niğde'de bulunan hayvanseverler hükümetin hayvanların uyutulmasına dari yasa çıkarcağı ve ülkemizin bazı yerlerinde meydana gelen hayvan katliamanı kınamak için Niğde Hükümet Meydanında basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını Haçiko Derneği Niğde İl Temsilcisi Mehmet Özdemir yaptı.
CHP yöneticileri başta olmak üzere bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınında destek verdiği basın açıklamasında Mehtap Özdemir, hayvanlara karşı uygulanan tutumu eleştirdi.
Mehtap Özdemir; Biz bugün ölüm yasasına hayır diyoruz. Bugün müslüman bir ülkeye, uygar bir ülkeye bir hukuk devletine yakışmayacak bir biçimde, mecliste yasalaşması için sunulması düşünülen ölüm yasa tasarısı için buradayız.
Hergün Filistin'den gelen haberlere, ölen binlerce can için yüreğimiz paramparça olurken, hergün İsrail'e lanet ederken, merhamet dini İslamla şereflenmiş bizler nasıl olurda bütün köpeklerin katledilmesini çözüm olarak görebiliriz.
Kaldı ki öldürmek hiç bir devirde çözüm olmamıştır. 2004 yılında çıkmış yasa uygulamayan kurumlar şimdi çıkmış utanmadan yapmadıkları görevlerin sorumlusu olarak sokak köpeklerini göstermektedirler.
Kısırlaştırmadılar, çoğalmalarına neden oldular. Beslemediler yol kenarlarına attılar. Aşılamadılar en ilkel hastalık olan kuduzdan bahsediyorlar. Tedavi etmediler ormana attılar. Yetmedi kürekle döve döve öldürdüler. Yetmedi canlı canlı gömdüler.
Eyy belediyeler öldürmek çözüm olsaydı çoktan başarmış olurdunuz, malüm en çok yaptığınız bu. şeklinde konuştu.

Whatsapp Image 2024 06 10 At 16.08.36

Erdoğan Ergün, Son Yolculuğuna Uğurlandı Erdoğan Ergün, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Whatsapp Image 2024 06 10 At 16.08.37 (1)

Whatsapp Image 2024 06 10 At 16.08.37 (2)

Editör: Selim GÖKEL