Birileri hep ümit satar. Birileri ise ölümü gösterip hastalığa razı eder. Bundan dolayı kendi kuru ekmeğin başkasının pastasından daha değerlidir.

Kendi doğrularını yaşamayanlar başkalarının eğrilerini doğru kabul etmeye hazır olsunlar.

İnsanların psikolojisinin bozulmasına sebeb olan insanlar hiçbirşey olmamış gibi yaşamaya devam ederken psikolojisi bozulan insanlar tedavi olmaya çalışıyor. Asıl tedavi olması gerekenlerin olaydan haberi yok.

Herşeye kıymeti kadar değer vermek lazımdır. Birşeye olduğundan fazla kıymet verirsen kendi kıymetini düşürürsün.

Çoğu problemin çözümü problemin içinde saklıdır. İnsan kuyuya nerden düştüyse yine ordan çıkar.

Hayatı bir şeref ve şan kazanma meydanı olarak görenler bu amaçlarına ulaşmak için çoğu zaman şerefsizleri bir basamak olarak kullanmaktan kaçınmazlar.

Bir insanın sözleri seni aldatmasın, sözü güzel olduğu halde özü çirkin olan çok insan vardır.

ucuzundan mümkün olduğunca kaçmak lazımdır. Ucuz insanlardan ucuz ortamlardan ve insanı ucuz gören anlayışlardan. Ucuz olan herşey sonunda pahalı bir bedel ödetecektir.

Bazı insanlar mutlu oldukları zaman ben mutlu oldum herkes mutlu olsun demezler. Fakat düştükleri zaman ben düştüm herkes düşsün derler.

Şu gerçeği hiçbir zaman unutma. Çoğu zaman sen başlaları için ne düşünüyorsan onlarda senin için aynı şeyi düşünüyorlardır. Çünkü kalpten kalbe gerçekten görünmeyen bir yol vardır.

Bir insanı kırk yıl sırtında taşıyıp bir dakika indirdiğinde dünyanın en kötü insanı ilan edilmeye hazır olmalısın.

Başkalarının sevgisini kazanmak için kendi doğrularından taviz vermek köleliğin başlangıcıdır.

Bu dünyada hiçbirşey ve hiçkimse vazgeçilmez değildir. Kişinin kendisi gibi sonradan yaratılmış birşeye kutsallık atfetmesi kutsala olan bir hakarettir.

Hayat insanı öyle yada böyle terbiye ediyor. Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm ise bu işin hocaları olsa gerek.

Ne yaparsan yap insanlara yaranamazsın. Eğer yaranmak istiyorsan git Allah'a yaran.

İnsanların bir kısmı yapmadıkları iyiliği bile başa kakıyorlar. Demek ki gerçekten iyilik yapsalar canımızı alacaklar.

İyilerin korkak kötülerin cesur olduğu bir çağda yaşıyoruz. İyiler dağınık ve yalnızken kötüler örgütlü ve birlikte hareket ediyor.

Sırf kimseyle kötü olmayalım diye çoğu zaman bildiğimizi bile bilmezden geliyoruz. Buna rağmen millet yinede bize salak muamelesi yapmaktan vazgeçmiyor.

İnsanın gücüne ne gidiyor biliyor musun?

Kendisiyle üç adım gitsen seni yarı yolda satacak adamlar sana ahlak dersi vermeye kalkıyor.

Cahilliğin en tehlikelisi kendini alim zanneden kara cahillerin cahilliğidir.

Kendisine gösterilen iyi niyeti ve mütevaziliği acizlik olarak gören haddini bilmezlerle maalesef aynı çağda yaşıyoruz.

Bu zamana kadar elimizden dilimizden belimizden zerre kadar kötülük görmemiş adamların bizi kötü sınıfına sokmaya çalışmasından daha büyük bir kötülük yoktur.

Bir Allahın kuluna zerre kadar iyiliği dokunmayan adamlar başımıza iyilik havarisi kesiliyorlar.

Kendisi ilim ve felsefe adına hiçbirşey ortaya koymadığı halde başkalarının gölgesinde otlayıp kendini allame zannedenlerin olduğu bir dünyadır burası.

Beyninde ürettiği mikropları sağa sola bulaştırmaya çalışan bulaştıramayıncada karnı ağrıyan ruh hastalarının da var olduğunu unutmamak lazım.

Önyargıdan başka malzemesi olmayan ve tribünde oturup sahada koşanları eleştirenlerden Allah'a sığınıyorum.

Bir insan kendini bırakıp durmadan seninle ilgili yaftalamada bulunuyorsa ve durmadan seninle ilgili hüküm veriyorsa henüz teşhisi konmamış bir şizofrendir.

Unutma bir insan durmadan seni eleştiriyorsa bunun altında gizli hayranlık ve kıskançlıktan başka birşey yoktur.

Bir kişi seni durmadan küçük düşürmeye çalışıyor ve durmadan haddini aşıyorsa onu hayatından çıkarmak yapacağın en iyi iş olsa gerektir.

Şunu hiçbir zaman unutma seni bir kere yolda bırakıp satan bu işi her zaman yapar. Esasında kötüleri affetmek daha sonra yapacakları kötülükler için onlara cesaret verir.

Kalleş ve hain bir adamın yüzüne gerçekleri söylemediğin zaman o kendini hala günahsız ve masum olarak görmeye devam edebilir. Bunun için her zaman gerçekleri söyle ve bırak hainler hayatından çıksın.

Yalnızlıktan ise korkma çünkü zaten yalnızsın.

Yıllar boyu kendi seviyene çekmeye çalıştığın insanlar ısrarla seni kendi bataklıklarına çekmeye çalışıyorlarsa onları ait oldukları çamur deryasında bırakmanın vakti gelmiştir.

Yaşadığın hayatın hiçbir zorluğunda yanında olmayanların geniş zamanda atıp tutmasına ve yanında olmasına bakma. Esas dost dar zamanda belli olur. Ve genelde bu atıp tutanların hiçbirisi dar zamanlarında yanında olmamıştır.

Kendi kişisel tarihime bakıyorum bir adamın karakteri kömürse ne yaparsan yap ondan elmas çıkaramazsın.

Kanaatimce önce eğitimci olduğunu iddia edenlerin eğitilmesi lazım. Ne yazık ki bencillikten başka malzemesi olmayanlar sağa sola insanlık dersi vermeye kalkıyor.