Halil Nuri Yurdakul’un çocuklarından Vali Barut’a ziyaret. Yurdakul’un Bor daki evinde 7000 ‘i aşkın tarihi belge bulundu. 29 Ekim de Yurdakul sergisi açılıyor.
 
Milli Mücadelenin sembol isimlerinden Bor İlçemizin yetiştirdiği İstiklal Savaşı Gazisi, asker, yazar ve fikir adamı Halil Nuri Yurdakul’a ait bu güne kadar bilinmeyen fotoğraf ve yazışmaların olduğu 150 parça dan oluşan  sergi Niğde Kültür Merkezinde açılıyor.
 
 
Halil Yurdakul’un Çocukları ve Torunları Vali Alim Barut’u ziyaret etti.
 
Milli Mücadelenin önemli isimlerinden 1898 yılında Niğde İli Bor İlçesinde doğan Halil Nuri Yurdakul’un Ankara ve İstanbul’da yaşayan  çocukları ve torunları; oğlu Özer Yurdakul, kızları Leyla ve Yurdanur Yurdakul ile torunları Serda Oral, Sena ve Deniz Yurdakul, Kültür ve Turizm Müdürü M.Öncel Koç ile birlikte Niğde Valisi Âlim Barut’u Makamında ziyaret ettiler.
 
Ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduğunu belirten Vali Barut; “Milli Mücadelede çok önemli görevler ve önemli işler yapmış bir askerin çocukları ile tanışmaktan son derece memnun oldum. Sizlerde bu büyük askerin çocukları ve torunları olarak gurur duymalısınız” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim