Gürer’in konuyla ilgili sorularını yanıtlan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Niğde Stadyumunun yapımının devam ettiğini, spor salonu için de yakın zamanda ihaleye çıkılacağını belirtti. Bakan Bak, Bor Stadıyla ilgili çalışmaları da Bor Belediyesinin yürüttüğünü kaydetti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2024 yılına ait bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısına katılarak, Niğde’de yıkılan ancak yapılamayan spor tesislerinin durumuna gündeme getirdi.

Kızıltan; Ağlamayı bırakın, gelin Niğde’ye hizmet edelim Kızıltan; Ağlamayı bırakın, gelin Niğde’ye hizmet edelim

Niğde Stadyumunun 2021 yılının Mayıs ayında ihale edildiğini ve 550 gün içinde tamamlanacağının açıklandığını anımsatan Gürer, aradan 2 buçuk yıl geçmesine rağmen stadyumun yapılamadığını belirtti.

Aynı şekilde Spor Salonunun da yıkıldığını ve yerine halen tek bir çivi dahi çakılmadığını anlatan Ömer Fethi Gürer, “ Bor stadı içinde aydınlanmayla birlikte atletizm pisti, açık ve kapalı tenis kortu, çok amaçlı prefabrik spor salonu yapılacağı açıklanmıştı. Bunda da iki yıldır çalışma başlamadı. Bazı köylerde halı saha yapıldı, antrenör ve sağlıkçı yok. Bunu il özel idare yapıyor ama hem sağlık açısından riskli hem de buralar atıl kalıyor” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sözlü sorularına yazılı yanıt verdi.

Bakan Bak, “Çok Amaçlı Spor Salonu Yapım İşinin ilk ihalesi 22.11.2021 tarihinde yapılarak sözleşmeye bağlanmıştır. Ancak, yüklenici firma tarafından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında 24.05.2022 tarihinde tasfiye edilmiştir. Maliyet güncellemesi yapılmakta olup ihale süreçlerine başlanacaktır” dedi.

Niğde stadyumunun yapımı devam ettiğini belirten Bakan Bak, “Bor İlçe Stadyumuna atletizm pisti, aydınlatma, ilçeye çok amaçlı spor salonu yapılması işleri için Bor Belediyesi ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında 06.05.2021 tarihinde protokol imzalanmış olup söz konusu işler Belediye tarafından yürütülmektedir” şeklinde açıklamada bulundu. 

Editör: Selim GÖKEL