CHP Niğde Milletvekili ve Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, kıdem tazminatının fona devredilmesiyle ilgili yapılacak düzenlemenin, Türkiye’de işçi çıkarmaların önünü açacağını söyledi. 

Gürer, bu düzenlemenin iş barışını da bozacağından ekonomiyi düzeltmekten çok ekonomik gidişatı daha da zor bir sürece sokacağını belirtti.  
Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kıdem tazminatlarının fona devredilmesinin ülkemizde yaratabileceği olumsuzlukları sıraladı. 
CHP Milletvekili Gürer, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan yeni ekonomik planda yer alan ‘Kıdem tazminatının fona devredilmesi’, ‘zorunlu BES’ ve ‘reform adı altında sosyal güvenlik haklarının kısıtlanması’ gibi düzenlemelerin Türkiye’de iş barışını bozacağını, bunun da kalitede, üretimde ve verimde ciddi sorunları beraberinde getireceğini anlattı. 
Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, kıdem tazminatlarının fona devredilmesiyle ilgili olarak hükümete uyarılarda bulunan Gürer, “Bir milletvekili olarak, geçmişte sendikacılık yapmış biri olarak, AKP iktidarını uyarıyorum; Bu gidiş doğru bir gidiş değildir. Bizler  ülkemizi seviyoruz, uyarıyoruz, bizim önerilerimizin yaşanması muhtemel sorunların çözümüne yönelik öneriler olduğunu dikkate alın” dedi. 
Kıdem tazminatların fona devredilmesi düşüncesinin ülkemiz için çok önemli bir olay olduğunun altını çizen CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer, “İşçiler haklarından vazgeçmeyeceklerdir. Ülkenin hiçbir alanında kaos, kargaşa yaratacak düzenlemelerin önünü açacak uygulamaların hayata geçirilmemesi gerekiyor” dedi. 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kıdem tazminatlarının fona devredilmesiyle ilgili programının yeniden değerlendirmesi gerektiğine işaret eden Gürer, “Ekonomik sorunlar ne zaman artsa, işçiler ve emekçiler aleyhine yeniden düzenlemeler yapılıyor” diye konuşu. 
Ülkemizde zaten iş barışıyla ilgili yaşanan pek çok sorunun bulunduğuna vurgu yapan Gürer, 15 milyon çalışandan sadece 700 bininin grevli ve toplu sözleşmeli sendikal haklara sahip olduğunu belirterek, “Örgütlü sendikacılık sınırlı sayıda. Çoğu yerde sendikalara giren işçiler, işten çıkarılıyor” ifadelerini kullandı. 
Tüm çalışanları ilgilendiren kıdem tazminatı olayının, ekonomiyi düzeltmekten çok, ekonomiye sorun yaratabileceğini anlatan Gürer, yapılan değerlendirmelerde aklıselim davranılması gerektiğini vurguladı. 
İç barış kadar iş barışının da önemli olduğunu vurgulayan Gürer, “İş barışını yitirdiğimizde üretim, verim ve kalitede düşüş olur. O nedenle iş barışını bozacak düzenlemelerden derhal vazgeçilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 
 
 
Editör: TE Bilişim