Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi

CHP Niğde Milletvekili Gürer : Üreticilerin yaralarının sarılması için bu konuda, TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdiğini aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ürünleri, hayvan varlıkları ya da seraları selden zarar gören üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Tarım Sigortası kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın kullandıkları kredilerin ertelenmesini istedi.


TARIM ALANLARINDA CİDDİ HASAR VAR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, yurdun önemli bölümünde meydana gelen sağanak yağış sonrasında, taşkın ve sel gibi afetlerin oluştuğunu, bu olumsuzluğun özellikle tarım alanlarında ciddi hasara yol açtığını anımsattı.


NİĞDE’NİN BÜYÜK BÖLÜMÜ SELDEN ETKİLENDİ
Çok sayıda il ile birlikte Niğde’nin ilçe, belde ve köylerindeki tarım alanlarının da selden olumsuz etkilendiğini aktaran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde ilinde Çavdarlı, Yeşilgölcük, Hasaköy Alay, Bağlama, Kiledere, Çarıklı, Burç, Pınarcık, Koçak, Güney gibi kırsaldaki yerleşim yerlerinin yanında Bor ilçesinde bulunan sanayi bölgesi ve Kemerhisar beldesi de selden etkilenmişlerdir. Ayrıca yaşanan bu afet sonucunda Niğde-Kayseri yolu bir süreliğine trafiğe kapanmıştır” diye konuştu.