CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan, Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezimize ziyarette bulundu.

Ziyarette, Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan ve Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Doç. Dr. Mustafa Özden de kendilerine eşlik etti.

Merkez Müdürü  Doç. Dr. Mustafa Özden, “Merkezimizin esas amacı, gerek bölgeye gerekse ülkemize örnek olarak gösterilebilir ve sürdürülebilir bir hayvansal ve tarımsal üretimi gerçekleştirmektir. Bunun yanında bir diğer amacımız da bu alanda bilimsel ve akademik çalışmalar yürüterek bilim insanları ve mühendisler yetiştirmektir. Bu doğrultuda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” dedi.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan açıklamalarında, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin kuruluş misyonunun özel olduğunu vurgulayarak, “Misyonumuz, Türk Yükseköğretimi alanında bir örnek teşkil etmek ve bölgedeki tarımsal faaliyette bulunan çiftçilere model olabilmektir. Fakültemiz sektör ile iç içe ve uygulamaya dayalı bir eğitim anlayışına göre hareket etmektedir. Ayhan Şahenk Vakfının ve Doğuş Holding’in desteğiyle kurmuş olduğumuz bu merkezde hayvancılık işletmesinde olması gereken tüm birimler mevcuttur. Büyükbaş, küçükbaş ve yarka birimlerimiz faaliyettedir” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin gelişimini yakından takip eden Milletvekili Fethi Gürer’in Tarımsal Araştırmalar Merkezini ziyaretinden dolayı memnun olduğunu belirten Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar, “Stratejik Planımıza göre tarım ve gıda üniversitemizin öncelikli alanlarından biridir. Tarım sektörü stratejik bir sektör olup önemli meydan okumalarla karşı karşıya bulunmaktadır. Göreve başladığımız zaman araştırma merkezinin faaliyete geçmesi için çok uğraştık. Tahsis edilen kadrolara işçi ve teknik personel alarak yola çıktık ve Merkezimizdeki birimleri peyderpey faaliyete almaktayız. Çiftliğimizdeki tarıma uygun alanları ıslah ediyoruz. Buralarda yonca, buğday, mısır gibi ürünler üreterek yem ihtiyacımızı karşılamaya ve maliyetlerimizi düşürmeye çalışıyoruz. Çiftlikte çıkan gübreleri de tarımsal alanlarda kullanıyoruz” dedi.  

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarını, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e ve Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan’a nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek noktaladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde faaliyette bulunan Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde arıcılık, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan ile mera ıslahı alanlarında araştırma-geliştirme yapılması çalışmalarını yerinde görmekten memnun olduğunu ve üniversitelerin tarım sektöründe aktif yer almasının geleceğimiz açısından çok önemli olduğunu vurguladı. “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin tarımsal anlamdaki bu çalışmalarının bu denli içselleştirilerek sahiplenilmesinin Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın dönemine denk gelmesi dolayısıyla büyük heyecan duydum. Bu anlamda bölgemize güzel bir örnek olan çalışmalar için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklamalarının devamında, Üniversitelerin tarımsal çalışmalarının ülkemiz için çok büyük bir önemi olduğunu ve tarıma katma değer sağlayacak sanayinin gelişmesinin de Üniversitelerimizin katkısı ile olacağını aktardı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklamalarını, Rektör  Prof. Dr. Muhsin Kar’a sıcak karşılamaları dolayısıyla teşekkür ederek ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin gelişimi için ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını söyleyerek noktaladı.

Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak Kale Projesi Niğde’yi Şaha Kaldıracak

Ziyaret, Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezimizde bulunan küçük ve büyükbaş hayvan, kanatlı hayvan birimlerinin ve ıslah çalışmaları yürütülen arazilerin incelenmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim